PSD anunţă că depune plângere penală împotriva lui Rareş Bogdan şi Florin Cîţu, care au acuzat guvernul că a furat bani de la stat

0
107

„PSD condamnă modul în care PNL dezinformează în mod conştient populaţia cu privire la rectificarea bugetară. Declaraţiile din ultima perioadă ale unor lideri PNL care acuză Guvernul că ar fi -falsificat- datele financiare şi că ar fi -furat 10% din PIB- sunt de o gravitate deosebită şi intră sub incidenţa prevederilor Codului Penal privind comunicarea şi răspândirea în mod conştient de ştiri false care pun în pericol securitatea naţională. (…) Afirmaţia că acest document ar fi fost „falsificat” de un membru al guvernului este o minciună, un atac politic absurd ce nu poate fi probat în niciun fel de către reprezentanţii PNL. Prin urmare, PSD anunţă că va face o plângere penală împotriva reprezentanţilor PNL care au formulat şi au răspândit în mod iresponsabil astfel de informaţii, cunoscând caracterul fals al acestora şi efectele negative pe care le pot genera asupra economiei naţionale”, a transmis PSD, într-un comnicat de presă remis Mediafax.

 

Social-democraţii precizează că acuzaţia că PSD ar fi furat 10% din PIB în ultimii doi ani şi jumătate este contrazisă de rapoartele autorităţilor.

„De asemenea, acuzaţia că „aproximativ 10% din PIB s-ar fi furat în ultimii doi ani şi jumătate” şi că banii ar fi ajuns la PSD şi ALDE este contrazisă de toate rapoartele autorităţilor care au desfăşurat controale asupra modului în care au fost cheltuiţi banii publici. PNL dă dovada unui comportament ridicol şi a unei grave inconştienţe privind implicaţiile pe care un astfel de demers le poate avea”, se mai arată în comunicatul de presă remis Mediafax.

PSD susţine, totodată, că acuzaţiile PNL la adresa guvernului pot afecta încrederea investitorilor şi a cetăţenilor în datele dinanciare oficiale.

„Aceste acuzaţii – lipsite de orice acoperire factuală şi formulate în mod iresponsabil de către PNL împotriva Guvernului – pot afecta încrederea investitorilor şi a cetăţenilor în datele financiare oficiale, fapt ce poate genera un impact negativ asupra economiei naţionale şi a climatului social.

Estimarea Guvernului privind veniturile ce vor fi încasate până la finalul acestui an a fost prezentată într-un document oficial, autentic, asumat de întreaga echipă guvernamentală”, mai transmite PSD.

Reacţia vine în urma acuzaţiilor senatorului PNL Florin Cîţu, care susţine că PSD-ALDE a furat aproximativ 10% din PIB în ultimii doi ani şi jumătate.

„Trebuie să aflăm adevărul despre cât de mare este gaura în urma jafului celor de la PSD-ALDE. Trebuie să aflăm câţi bani au furat de la buget. Estimez că vorbim de aproximativ 10% din PIB furat în ultimii doi ani şi jumătate. Bani care au ajuns la PSD-ALDE”, a scris Florin Cîţu, marţi, pe Facebook.

Şi europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a acuzat guvernul că a furat 10% din PIB.

„10% din PIB furat în ultimii 2 ani şi jumătate îmi arată că e rost de un dosar penal. Grupir! Ar fi Dăncilă şi Teodorovici. Ei nu au semnat declaraţia olografă că îşi asumă bugetul, ceea ce echivalează cu o mărturisire. Pe lipsa intenţiei scăpau dacă semnau. Întrebare: ce au făcut cu banii? Pentru salarii şi pensii au luat credite. Deci: Ce aţi făcut cu banii?”, se arată în postarea europarlamentarului liberal, de pe Facebook.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here