10 reguli pentru păstrarea unui spațiu de lucru curat

0
205

Cea mai mare parte a zilei o petrecem la muncă, ceea ce înseamnă că spațiul în care ne desfășurăm activitatea trebuie să fie unul curat și plăcut. 

Biroul tău poate părea cel mai curat loc din lume, dar fără să știi, acesta poate ascunde mii de bacterii care ajung imediat la tine. Telefonul, tastatura de la computer și chiar mânerele de la scaun sunt surse sigure de bacterii.

Îți prezentăm în continuare zece reguli prin care îți poți păstra spațiul de lucru curat, care te vor ajuta să îți menții sănătatea la birou.

1. Cumpără produse pentru curățarea biroului

Este important să cureți spațiul de lucru cu produse specifice și să eviți produsele universale, pentru toate suprafețele. Dacă ești adeptul unui mediu curat, indiferent de locul în care te afli, poți investi în detergenți bucătărie pentru birou și acasă, în special dacă ești genul care continuă munca și după program. Detergenții potriviți pentru bucătărie și birou sunt antibacterieni, ceea ce asigură o curățare corectă a spațiului de lucru.

2. Evită dezordinea de pe birou

Aglomerarea de obiecte pe birou se poate face foarte repede, iar mai multe lucruri la un loc nu fac decât să adune mai multe bacterii. Încearcă să eviți cât se poate de mult aglomerarea și lucrurile inutile de pe birou. Dacă ai neapărată nevoie de toate obiectele de pe acesta, încearcă să le ții curate și ordonate.

3. Nu mânca la birou

Chiar dacă poate părea tentant, evită mâncatul la birou. Firimiturile, sosurile sau orice resturi de mâncare nu vor face decât să crească nivelul de murdărie de pe birou și din jurul acestuia. Pot ajunge pe birou, pe sub birou sau printre butoanele de la tastatură. În plus, pauza de prânz te poate ajuta să te relaxezi și să-ți continui munca cu mai mult spor.

4. Curăță tastatura o dată pe săptămână

Indiferent dacă o folosești sau nu foarte des, tastatura acumulează multe bacterii și praf. Nu este greu de curățat, dar dacă vrei să fie totul în regulă, poți începe prin a o curăța săptămânal. Se șterge repede cu o lavetă și detergent pentru praf, iar dacă ai câteva firimituri printre taste, poți apela la un aspirator de mână.

5. Dezinfectează și golește coșul de gunoi

Chiar dacă arunci la coșul de gunoi doar hârtii și ambalaje, chiar și acestea sunt purtătoare de numeroase bacterii. Dacă folosești un coș de plastic, îl poți curăța cu apă caldă și detergent. Îți recomandăm să încerci un coș de metal, mai ales că plasticul poate transporta mai multe bacterii. Și, mai mult de atât, aruncă gunoiul zilnic!

6. Ai grijă de monitorul tău

Indiferent că folosești un laptop sau un desktop, monitorul este cel pe care îl vezi zi de zi, motiv pentru care ar trebui să îl menții curat. Șterge-l întotdeauna de praf și evită să pui mâinile pe el, pentru a nu lăsa amprente pe suprafața acestuia.

7. Curăță mouse-ul cât de des se poate

Dintre toate obiectele de la munca, mouse-ul este cel mai folosit, deci majoritatea bacteriilor se învârt în jurul său. Folosește o cârpă care nu lasă scame și un dezinfectant special pentru acesta. Spală-te pe mâini înainte să folosești mouse-ul.

8. Dezinfectează telefonul

Chiar dacă vorbim despre un telefon cu fir sau despre unul mobil, telefonul de muncă poate fi și el o sursă de bacterii. Este necesară curățarea lui periodică, în special pe taste, dacă dispune de unele și, în special, în zona cu care ia contact urechea. Curăță bine telefonul de muncă și evită acumularea de praf pe acesta.

9. Nu lăsa praful să se instaleze

Un spațiu de lucru în care există praf, chiar și dacă acesta e puțin, este un spațiu murdar. Aspectul general lasă de dorit și îți poate provoca probleme de sănătate dacă îl inhalezi. Șterge praful imediat ce observi că s-a așezat pe obiectele din biroul tău.

10.  Fă curat la începutul zilei

Dacă ai avut o perioadă mai aglomerată și chiar nu ai avut timp de curățenie, începe-ți ziua cu asta și vei vedea că o să muncești mai ușor.

Mediul curat și ordonat nu te va distrage de la munca ta, iar dacă ești adeptul unui stil de lucru aglomerat și dezordonat, ai face bine să schimbi acest aspect!

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here