Cafea verde – Top 7 beneficii pentru organism

0
501

Cafeaua verde este cafeaua crudă, care nu a fost supusă niciunei operațiuni de procesare. Întrucât nu a trecut prin astfel de procese, precum prăjirea de exemplu, cafeaua verde este inclusă în categoria alimentelor sănătoase, proprietățile ei nefiind deteriorate. Cafeaua verde își păstrează substanțele nutritive și astfel are o serie de beneficii pentru organism.

În ultima perioadă, cafeaua verde a câștigat tot mai multă popularitate, iar consumul de cafea verde este recomandat pentru detoxifierea organismului și pentru pierderea în greutate. Cafeaua verde este bogată în antioxidanți și este considerată superioară calitativ cafelei prăjite, datorită conținutului de acid clorogenic, o substanță care se pierde în timpul procesului de prăjire. Acidul clorogenic are efecte curative, întrucât limitează absorbția zahărului în organism, ajutând astfel la menținerea sănătății și la obținerea unei siluete demne de invidiat.

Top 7 beneficii pe care le are cafeaua verde

  • Cafeaua verde este bogată în antioxidanți și acid clorogenic, astfel că este benefică pentru sănătate și extrem de utilă pentru a scăpa de kilogramele în plus. Printre beneficiile cafelei verzi se numără încetinirea procesului de îmbătrânire, detoxifierea organismului, îmbunătățirea memoriei și capacității de concentrare și efectul de energizare.
  • Cafeaua verde nu are efecte negative, dar este bine să consumi cafea verde în doza recomandată. În cazul consumului de cafea verde, riscul apariției tahicardiei, a creșterii tensiunii arteriale sau a insomniei este redus. Pentru a te bucura de cât mai multe dintre beneficiile cafelei verzi, este recomandat să consumi două cești de cafea verde pe zi, de preferință în prima parte a zilei.

Deși este extrem de benefică pentru organism, cafeaua verde are și câteva contraindicații. Este interzis consumul de cafea verde pentru persoanele cu diabet, hipertensiune, osteoporoză sau anxietate.

Acum, că ai văzut care sunt principalele proprietăți și contraindicații ale acestui tip de cafea, precum și recomandarea de consum, este timpul să afli și care sunt beneficiile cafelei verzi. Îți vom prezenta șapte beneficii pentru cafeaua verde

1. Scade riscul apariției diabetului

Datorită conținutului de acid clorogenic, cafeaua verde ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și stabilizează nivelul tensiunii arteriale și a zahărului din sânge. De asemenea, reduce efectele toxice ale radicalilor și scade riscul apariției diabetului.

2. Îmbunătățește memoria și crește capacitatea de concentrare

Chiar consumând o singură cană de cafea verde pe zi, vei beneficia de o intensificare a activității creierului, fapt ce duce la o îmbunătățire a capacității de concentrare. Conform rezultatelor date de cercetări, s-a demonstrat că boabele de cafea verde ajută la îmbunătățirea abilităților de învățare și a gândirii cognitive.

3. Detoxifierea ficatului

Cafeaua verde protejează ficatul împotriva toxinelor, elimină acumulările de grăsimi din organism, precum și scade nivelul de colesterol. Astfel, ajută la detoxifierea ficatului și ajută sistemul celular să funcționeze normal.

4. Încetinește procesul de îmbătrânire

Cafeaua verde încetinește procesul de îmbătrânire. De asemenea, ajută la menținerea unui ten sănătos, hidratat și fără riduri inestetice.

5. Te ajută să slăbești și să eviți apariția celulitei

Consumul de cafea verde este recomandat în curele de slăbire, datorită acidului clorogenic din acest tip de cafea. De asemenea, este importantă și cofeina, care stimulează sistemul nervos central, influențând creșterea ratei metabolice. Consumul de cafea verde nu doar accelerează metabolismul, dar și micșorează aportul de glucoză și reduce nivelul grăsimilor din corp.

6. Ajută la prevenirea unor boli

Datorită conținutului bogat de antioxidanți, consumul de cafea verde ajută la diminuarea efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi și ajută la menținerea sănătății organismului. Și acidul clorogenic are numeroase proprietăți antioxidante. Astfel, consumul de cafea verde ajută la prevenirea unor boli precum Alzheimer, cancer și artrită.

7. Îți oferă energie și o stare de bine

Consumul regulat de cafea verde te ajută să obții un impuls energetic și o stare de bine, de optimism. Cafeina din această cafea ajunge în creier, unde blochează neurotransmitatorii inhibitori, cunoscuți sub denumirea de adenozină. De asemenea, stimulează dopamina, care sporește capacitatea de concentrare și oferă o stare de bine și optimism.

Cafeaua verde – un miracol pentru organism

Consumul de cafea verde este benefic pentru organism și sănătate. Atâta timp cât consumi cafea verde în doza recomandată, aceasta nu are efecte negative. Printre numeroasele sale beneficii se numără detoxifierea, încetinirea procesului de îmbătrânire, îmbunătățirea memoriei, sporirea energiei și eliminarea kilogramelor în plus.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here