Ce flori alegi pentru sărbătoarea ta?

0
247

Buchetul de flori este un accesoriu indispensabil la orice ceremonie. Uneori e nevoie de gust, calitate, preferințe, culoarea, miros, rezistență etc. Un buchet bine combinat contribuie la crearea și suplinirea look-ului dumneavoastră, exprimând gusturile și preferințele. Apare ca o parte integrantă a rochiei și este un fel de semnătură personală. 

Florile joacă un rol foarte important la ceremonia de nuntă, botez sau oricare alta, deoarece aduc farmec, o notă de rafinament, creând arome speciale şi reprezentând un simbol unic. 

Deseori alegerea florilor e un moment dificil pentru multe femei și de ce nu bărbați. Având un bun gust şi rafinament, poţi combina florile într-un buchet care se va asorta ulterior cu ţinuta, stilul, dres-codul ceremoniei. Dacă nu cunoști specificul florii și care este acum în vogă, vă prezentăm cele mai des întâlnite flori în buchete, semnificaţia acestora, ce reprezintă acestea şi culoarea lor. Este cert că la sfârșit nu veţi da greş şi veţi alege cele mai potrivite flori pentru orice eveniment.

Așadar, dăm start celor mai preferabile flori:

Trandafirii roșii, albi, roz, portocalii

Trandafirul, este floarea cea mai folosită în buchete, chiar și cel de mireasă, are o sumedenie de semnificații, ce ține de culoarea sa: dacă e alb atunci reprezintă inocență, dragostea eternă, liniște și se referă la o mireasă elegantă și fină, dacă e roșu atunci se referă la dragostea nebună, pasiunea sentimentelor și la o mireasă pasională. Trandafirul roz înseamnă ,,crede-mă” și este o culoare mai liniștită. Iată o colecție de buchete de trandafiri.

Florile Lisianthus

Lisianthus, o plantă foarte apreciată la realizarea buchetelor florale, este cultivată şi ca plantă decorativă de apartament. Lisianthus este foarte îndrăgită pentru florile sale, care au o longevitate de viaţă mare şi care se prezintă într-o diversitate de culori şi nuanţe (alb, roz, galben şi mai multe tonuri de mov).

Florile de Frezii

Freziile simbolizează prietenia şi inocenţa, este o combinaţie delicată, nobilă, precum şi florile al cărui parfum este irezistibil. Cu un miros special, buchetele de mireasă din frezii sunt întâlnite mai rar, datorită fragilităţii florilor, însă nu uitați că simbolizează încrederea, făptura delicată, fragilă, inocentă a persoanei iubite. 

Flori de Orhidee

Orhideea este considerată o floare exotică, tropicală, iar purtătoarei buchetului din orhidee îi oferă o notă exotică, specială și de ce nu îndrăzneață. Orhideea în buchete simbolizează exotismul, deosebitul, specialul, de aceea este o alegere foarte bună pentru o mireasă care se dorește a fi specială, unică, magnifică.

Florile de Hortensie

În simbolistica florilor, hortensia simbolizează înțelegere. Este o floare potrivită pentru buchetele și aranjamentele florale de la nuntă. Hortensia este un simbol al dragostei, gratitudinii, dar şi al iluminării spirituale. Prin frumuseţea ei, hortensia este un dar excelent, ilustrează opulența și luxul. Este o floare asociată cu sinceritatea, cu emoțiile venite din inimă, cu recunoștința și înțelegerea.

Floarea miresei

Floarea miresei a devenit una dintre florile preferate de mirese pentru realizarea aranjamentelor florale și buchetelor de nuntă. Este combinată cu trandafirii, mini roze, garoafe, crizanteme și altele, accentuând delicatețea și frumusețea acesteia. Ea simbolizează dragostea nemuritoare dintre cei doi parteneri, dar și puritatea, liniștea.

Florile de santine

Santinele sunt florile întrebuințate în buchete și aranjamente, fie că sunt de nuntă, de toamnă sau alte ocazii. Face parte din familia crizantemelor și sunt printre cele mai rezistente. Sunt destinate unor persoane cu spirit primăvăratic, veseli, inocenți etc. 

Florile de Hypericum ca accesoriu

BUchet-mireasa-trandafiri-albi-lisianthus-alb-hypericum-alb

Printre irișii delicați și trandafirii senzuali din acest buchet, răsare și hypericum. Un buchet cu hypericum va fi, cu siguranță, unul foarte vesel, căci această floare e asociată cu veselia și inspirația.

Florile de Bouvardia

Buchet-mireasa-hortensii-albastre-trandafiri-crem-bouvardia-roz-astilbe-eucalipt

Bouvardia dublă întruchipează entuziasmul. Este, de asemenea, un indicator al poftei de viață. Un buchet în culori delicate, cu trandafiri lila şi roz pal, cuibulețe de flori delicate de bouvardia și orhidee imperial – transmite alături de flori, sincerele gânduri pentru o persoană specială. 

 

Sfaturi utile

 

  • nu întrebuințați în același buchet mai mult de trei nuanțe de culori;
  • pentru a vă asigura că buchetul și celelalte aranjamente au același stil utilizați cel mult 5 tipuri de flori;
  • nuanțele buchetului trebuie asortate cu ținuta, iar florile cu textura materialelor folosite, crinii și orhideele se potrivesc cu satin stălucitor, trandafirii cu mătasea și materialele texturate;
  • verdele este una din culorile cele mai sugestive pentru a evidenția eleganța ținutei și splendoarea naturii din jur.

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here