Un vameş de la Moraviţa a fost arestat, după ce a fost prins când lua mită de la un bărbat care transporta sicrie

0
207

Tribunalul Timiş a decis, marţi, arestarea preventivă pentru 30 de zile a vameşului de la Punctului de Trecere a Frontierei Stamora Moraviţa, din judeţul Timiş, care a fost prins în flagrant, luni, în timp ce lua mită de la un om de afaceri care transporta sicrie din Serbia.

Procurorii DNA susţin că în zilele de 4 şi 12 septembrie vameşul a pretins şi primit de la un om de afaceri 100 de euro pentru a-i permite intrarea în România cu mai multe obiecte funerare. „Pentru a-l determina să remită sumele de bani, vameşul i-a pus în vedere omului de afaceri că are posibilitatea să îi aplice sancţiunea confiscării mărfurilor transportate”, se arată într-un comunicat, remis presei marţi, de procurorii DNA.

Ulterior, în 16 septembrie, vameşul i-a cerut, pentru acelaşi motiv, omului de afaceri 150 de euro. După mai multe negocieri, acesta a acceptat suma de 70 de euro, la primirea căreia s-a realizat flagrantul.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, vameşul deţine numeroase imobile, dintre care zece doar pe scara unui bloc din Dumbrăviţa, Timiş.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here