Cupa Geamby dedicata persoanelor cu dizabilitati si-a desemnat invingatorii

0
650

In perioada 24-26 septembrie 2019 s-a disputat Cupa Geamby, eveniment ajuns la cea de-a opta editie.

Pe 24 septembrie aceasta a debutat cu un concurs de rummy, disputat la Clubul din Tomis 3. Cei 16 participanti au fost repartizati la 4 mese de concurs, jucandu-se sferturi de finala, semifinale si finale. Castigatoarea competitiei a fost Colgiu Petra, pe podiumul de premiere mai urcand si Scarlat Gheorghe, Zanfir Dan si Moldovan Andrei.

Ziua de 25 a fost dedicata tenisului de masa, concurentii fiind impartiti in 2 ligi: Liga Astrala, cu tablou exclusiv mascului si Liga Stelara, cu tablou mixt (5 fete si 3 baieti). La capatul a multor meciuri spectaculoase, cu dese rasturnari de scor, dar jucate intr-o atmosfera prietenoasa, dominata de respect si fair-play, premientii au fost:

Liga Astrala (masculin):

Locul I – Banciu George – jucator in scaun rulant, aflat la al patrulea titlu consecutiv;

Locul II – Toader Nicusor;

Locul III – Gazdaru Marin;

Locul IV – Nicola Florin.

Liga Stelara (mixt):

Locul I – Bucur Constanta Lidia;

Locul II – Smau Luminita – jucatoare in scaun rulant;

Locul III – Dascalu Anisoara;

Locul IV – Zamfir Vasilica.

De asemenea, au fost acordate si cateva premii speciale: Gembasanu Ion si Smau Luminita, carora le-a fost urat un calduros si inimos „La Multi Ani cu sanatate si bucurii!”, Leoca Fanuta – presedintele Asociatiei Special Friends Braila, Leoca Stefan si Lazarica Florin.

„Vreau sa multumesc pentru prezenta si participare prietenilor nostri de la A.C.S.P.D.F. Special Friends Braila (Asociatia Club Sportiv a Persoanelor cu Dezabilitati Fizic Braila) si sa felicit toti participantii la aceste competitii atat de populare in randul persoanelor cu dizabilitati”, a spus la finalul competitiilor domnul Ion Gembasanu, presedintele Asociatiei Judeteane Constanta a Sportului Persoanelor cu Handicap. Care a doua zi, pe data de 26 septembrie a invitati toti membrii asociatiei la un adevarat Players Party, alaturi de domnul presedinte „Geamby” fiind sarbatorita si sportiva paralimpica Smau Luminita, nascuta cu o zi inainte.

„De asemenea, tin sa multumesc tuturor celor care au facut ca acest eveniment sa aiba loc: Primariei Constanta prin Directia Generala de Asistenta Sociala Constanta, Centrul de zi Arka si ONG-ului partener care ne ajuta la organizarea activitatilor sportive, Asociatia Sport Pentru Sanatate, a completat domnul Gembasanu.

Cupa Geamby face parte dintr-o serie de evenimente sportive menite sa conduca la integrarea persoanelor cu dizabilitati in societate si la constientizarea faptului ca practicarea sportului are un rol benefic atat in mentinerea sanatatii fizice si psihice a fiecaruia dintre noi, cat si in dezvoltarea personala si in comunicarea dintre oameni.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here