Ce avantaje iti ofera magazinele online de piese auto

0
410

Oamenii cumpara piese auto de peste 100 de ani. In prima jumatate a secolului XX, proprietarii de masini erau nevoiti sa viziteze un dealer auto sau un magazin de piese auto. Altfel spus, era necesar sa mergeti personal in magazin pentru a obtine ceea ce aveti nevoie.

Mai tarziu, cand a devenit posibila comanda prin posta, clientii au avut inca o optiune. Isi puteau comanda produsele prin posta.

Odata cu aparitia Internetului, spre sfarsitul secolului trecut, au aparut si magazinele online de piese auto, iar lucrurile au inceput sa se schimbe dramatic. Schimbarea a fost deosebit de importanta in sectorul de vanzare cu amanuntul, care include vanzarea si cumpararea de piese auto.

Vanzari online de piese auto

In general, cumparaturile online, ca procent din totalul vanzarilor cu amanuntul, au crescut rapid inca de la sfarsitul secolului.

In SUA si Marea Britanie, in 2019, acestea reprezinta aproape 10% si 20% din totalul vanzarilor cu amanuntul. In India, piata de vanzare cu amanuntul online creste chiar mult mai rapid. In Romania, valoarea totala a achizitiilor online de produse a crescut de la an la an cu valori intre 27% si 50%, pana la 3,5 miliarde euro in 2018. Cu astfel de evolutii putem spune ca avem o piata in continua crestere si in ceea ce priveste piesele auto.

Vanzarile online de piese auto au crescut de asemenea considerabil in ultimele doua decenii. Acestea vor continua sa creasca pe masura ce mai multe persoane cumpara online si numarul posesorilor de masinii creste.

Avantajele cumpararii online de piese auto

Astazi putem achizitiona piese auto online, prin comanda prin posta, prin telefon sau mergand intr-un magazin. Toate au atat avantaje cat si dezavantaje. Iata cateva avantaje pe care le ofera Internetul:

  • Gasirea piesei pe care o doriti se face deosebit de usor si rapid. Introduceti numarul modelului si numele exact al piesei, indiferent daca vorbim despre piese caroserie Chevrolet Cruze sau un far de BMW.
  • Intr-un magazin online bun, asa cum este Secco Center, puteti gasi exact ceea ce aveti nevoie rapid. Nu exista riscul de a cumpara o piesa gresita pentru ca un asistent de vanzari nu a vrut sa recunoasca ca nu are piesa pe care ai cerut-o.
  • Vanzatorii care comercializeaza exclusiv online au costuri mult mai mici. Acestia nu trebuie sa plateasca personalul magazinului si alti angajati sau chirie pentru locul in care isi desfasoara activitatea, asa cum fac patronii magazinelor fizice. Cu alte cuvinte, au cheltuieli generale mai mici si isi pot vinde produsele la preturi mai mici, fara adaosuri prea mari.
  • Clientii pot compara preturile online mai repede decat ar face-o daca ar trebui sa mearga dintr-un magazin in altul. Ceea ce dureaza acum doar cateva minute, obisnuia sa necesite cateva ore sau chiar zile in trecut.
  • Puteti cauta si cumpara ceea ce doriti oricand doriti si oriunde va aflati. Adica, atata timp cat telefonul sau calculatorul dvs. are o conexiune la Internet.
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here