Proiectul lui Şerban Nicolae care instituie paradisuri fiscale a fost adoptat de Senat

0
124

Propunerea legislativă a lui Şerban Nicolae privind unele măsuri de regim fiscal derogatoriu aplicabil anumitor terenuri, construcţii edificate pe acestea şi anumitor activităţi economice autorizate a fost adoptată cu 61de voturi pentru 24 împotrivă şi 11 abţineri.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare instituirea unui regim fiscal derogatoriu aplicabil terenurilor sub forma insulelor, grindurilor şi altor suprafeţe de uscat, a construcţiilor edificate pe acestea şi a anumitor activităţi economice autorizate ”cu scopul de a dezvolta activităţile economice, de a crea locuri de muncă şi, implicit, de a crea veniturile bugetare”.

Potrivit iniţiatorului, activităţile economice ce se pot desfăşura sunt cele de producţie de energie regenerabilă, turism, agrement, alimentaţie publică, comerţ cu amănuntul, jocuri de noroc precum şi cele de servicii conexe. Totodată, proiectul prevede că jocurile de noroc ce se pot organiza sunt jocuri de noroc caracteristice cazinourilor, jocuri de noroc caracteristic cluburilor de poker şi jocuri bingo desfăşurate în săli de joc.

Şerban Nicolae a mai iniţiat un proiect similar, care a fost aprobat de Parlament, însă CCR a admis, în iunie, sesizările de neconstituţionalitate ale Opoziţiei şi preşedintelui Klaus Iohannis.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here