Reuniuni ale președintelui Iohannis la nivel înalt în cadrul NATO cu importante personalități politice ale mapamondului

0
583

Președintele României Klaus Iohannis va fi primit astăzi de Regina Marii Britanii în cadrul recepţiei oferite de suverană în onoarea şefilor de stat şi de guvern participanţi la Reuniunea NATO, care va avea loc mâine la Watford.După recepția de la Palatul Buckingham, preşedintele va participa la o recepţie informală oferită de prim-ministrul Regatului, Boris Johnson.

Conform unui comunicat emis de Administraţia Prezidenţială, Klaus Iohannis va participa în cursul serii de marţi 3 Decembrie, începând cu ora 20:00, la „recepția oferită de către Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a în onoarea șefilor de stat și de guvern participanți la Reuniunea NATO”. Recepţia va avea loc la selecta și istorica reședință a regalității britanice-Palatul Buckingham.

O oră şi jumătate mai târziu, preşedintele va participa la o recepţie informală oferită de prim-ministrul Regatului, Boris Johnson.

Programul preşedintelui va include de asemenea și o sesiune de lucru ce se va desfășura în cursul zilei de miercuri, în cadrul căreia liderii aliaţi vor discuta priorităţile NATO în actualul context internaţional de securitate şi deciziile necesare în vederea continuării procesului de adaptare a Alianţei.

”Cu această ocazie, liderii aliaţi vor analiza stadiul de implementare a măsurilor pentru consolidarea posturii NATO de descurajare şi apărare, precum şi a celor legate de rolul Alianţei în proiectarea stabilităţii şi acordarea de sprijin statelor partenere. În acelaşi timp, şefii de stat şi de guvern din statele membre aliate vor adopta decizii privind modernizarea NATO şi creşterea rolului său în combaterea actualelor ameninţări şi provocări la adresa securităţii euro-atlantice”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

De altfel, din sursa citată se specifică faptul că în cadrul dezbaterilor, preşedintele Klaus Iohannis va evidenţia contribuţiile României în cadrul NATO, precum şi importanţa fundamentală a unităţii şi solidarităţii aliate şi va expune evaluările naţionale cu privire la evoluţiile de securitate la nivel regional şi global. Cu această ocazie se subliniază în acest context necesitatea continuării procesului de adaptare a posturii aliate de descurajare şi apărare pe Flancul Estic şi în regiunea Mării Negre.

Reuniunea NATO la nivel înalt se va desfăşura la Londra programată pentru data de 4 decembrie la The Grove, Watford.

Sursa foto : GDS

Sinteza acestei știri a fost realizată de către redactor Daniel Mihai

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here