Mă aştept la orice / Eu sper să nu se ajungă la o astfel de situaţie

0
204

Vă amintesc că din ultimii trei preşedinţi ai partidului, dvs sunteţi ultima care mai sunteţi membru de partid, restul de doi au fost care exclus, care a plecat de unul singur. Vă aşteptaţi să aveţi soarta lor?
„N-ar fi exclus. După ce am văzut astăzi, nu ar fi exclus. Dar am crezut că acest partid şi membri de partid învaţă din greşeli şi atunci când am greşit nu mai repetăm acea greşeală. Dar văd că probabil acest lucru a devenit o obişnuinţă şi mă aştept la orice”, a declarat Viorica Dăncilă, joi la România Tv, întrebată dacă se aşteaptă să aibă soarta altor foşti lideri ai PSD excluşi din partid.

Chestionată ce va face în cazul unui asemenea scenariu, Viorica Dăncilă a răspuns: „Nu ştiu ce voi face. Sper să nu se ajungă la acest lucru. Sper ca să existe mai multă înţelepciune şi să nu uităm că de fiecare dată când am dat afară, am dat afară şi ce am câştigat? Nu am câştigat absolut nimic. Dacă vor lua această decizie, să şi-o asume. Eu sper să nu se ajungă la o astfel de situaţie”.

Întrebată dacă se urmăreşte ca ea să renunţe la o candidatură la Congresul PSD, prin acuzaţiile sau insinuările unor lideri ai formaţiunii, cum ar fi Paul Stănescu, Viorica Dăncilă a reamintit că a spus clar că nu va candida pentru o funcţie în conducerea centrală.

„Dar eu am zis clar că nu o să candidez. La organizaţia de femei s-a votat deja sunt preşedintele interimar al organizaţiei de femei. Am vrut să mă întorc la organizaţia de la care am plecat, atunci când am fost votată în Congres preşedinte interimar. Dacă se consideră că nu este nevoie, asta este. Nu o să fac din acest lucru un capăt de ţară. Dar mi se pare un lucru complet anormal. Nu mi se pare normal ca acum după două săptămâni, am înţeles mi-am dat demisia, dar nu mi se pare normal ca în două săptămâni să putem să reglăm un pic situaţia şi să ieşim cu acuze unii împotriva altora. Nu cred că acest lucru e bine pentru partid şi nu cred că cei care ne-au votat sunt mulţumiţi de o asemenea abordare”, a conchis fostul preşedinte al PSD.

Secretarul general interimar al PSD Paul Stănescu spune că după alegerile europarlamentare s-a înţeles cu Dăncilă să nu fie organizat congres în 2019 şi să nu candideze la Preşedinţie. „Mariajul ăsta al nostru a durat foarte puţin, şapte, opt zile”, a explicat el.

Acesta a mai spus joi, la Slatina, că „bătuse palma” cu Viorica Dăncilă să nu intre în cursa pentru Cotroceni, dar Viorica Dăncilă a încălcat înţelegerea după o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here