Cum alegi un cuptor electric?

0
190

Cuptoarele reprezinta probabil cea mai importanta componenta din bucataria unei familii. In ultima perioada, cuptoarele electrice au devenit extrem de populare in randul consumatorilor din Romania. Desi costa mai mult decat un aragaz traditional, acestea sunt mai moderne, arata mai bine si au diverse functii/tehnologii menite sa va sporeasca confortul. Sunt convins ca daca urmariti ofertele magazinelor online o sa gasiti cuptoare foarte bune sau pachete cu plita inclusa la preturi mai mult decat rezonabile.

In articolul acesta am sa va prezint cateva dintre cele mai importante caracteristici pe care trebuie sa le aiba un cuptor incorporabil electric. Desi varietatea de modele este enorma si alegerea modelului potrivit pare una dificila, daca va staibliti anumite criterii sunt convins ca o sa luati decizia corecta.

Consider ca intial trebuie sa va stabiliti un buget pe care sunteti dispus sa-l cheltuiti. In functie de acel buget, puteti incepe cautarile unui model potrivit pentru dumneavoastra. In general, preturile incep de la 500 de lei pentru modelele cele mai simple si pot ajunge pana la cateva mii pentru cele mai avansate.

Dupa ce v-ati stabilit bugetul, capacitatea conteaza foarte mult. Aici depinde de cat de des gatiti, cat de mult si cat de mare este familia dumenavoastra. Daca faceti parte dintr-o familie numeroasa, va recomand un cuptor cu o capacitate de minim 65-70 de L. Daca sunteti dumenavoastra sau doar cu concubina/concubinul, va puteti orienta si catre modele cu o capacitate mai redusa.

Trebuie de asemenea sa stabiliti daca va doriti un cuptor electric incorproabil sau nu. Daca ma intrebati pe mine si daca mobilierul dumenavoastra de bucatarie va permite acest lucru, eu m-as orienta catre un model incorproabil. In general acestea sunt mai practice, mai eficiente si arata mult mai bine.

Nu in ultimul rand, tehnologiile si functiile pe care le are sunt foarte importante. Va recomand sa cautati modele cu sisteme de autocuratare pentru ca dumenavoastra sa nu depuneti mult efort la intretinerea acestuia. Alte tehnologii care v-ar putea interesa la un cuptor electric sunt: child lock (blocheaza accesului copiilor la panoul de comanda), timer-ul (va ofera posibilitatea sa porniti programe in intervale orare stabilite de dumenavoastra), ventilarea, 2 zone de gatit (puteti gati 2 preparate simultan fara ca mirosurile sau gusturile sa se amestece intre ele) sau functiile speciale pentru pizza, grill etc.

In concluzie, acestea consider ca sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le urmariti atunci cand doriti sa cumparati un cuptor electric. Va recomand de asemenea sa cititi review-urile/comentariile utilizatorilor pentru ca acolo o sa gasiti multe informatii utile.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here