Amy Winehouse, subiectul unei expoziţii la Muzeul Grammy, înaintea licitaţiei pentru obiectele sale

0
221

Expoziţia „Beyond Black — The Style of Amy Winehouse” este concentrată asupra stilului cântăreţei, cele mai cunoscute ţinute purtate de cântăreaţă fiind prezentate publicului, notează revista Rolling Stone.

Printre exponatele prezentate la Muzeul Grammy din Los Angeles începând din ianuarie, se numără şi rochia pe care Winehouse a purtat-o ​​în timpul ultimei sale serii spectacole, la Belgrad în 2011, precum şi alte ţinute cunoscute pe care le-a purtat în carieră.

Expoziţia prezintă şi versuri scrise de mână de Winhouse, inedite până acum, fragmente din jurnal, înregistrări video de familie şi alte exponate, arată Associated Press.

„Amy a creditat-o ​​întotdeauna pe mama mea, şi bunica ei, Cynthia, dept cea care i-a influenţat atât stilul, pentru că a învăţat-o cât de important este să fii îngrijit şi cum arăţi, cât şi din punct de vedere muzical”, a declarat tatăl regretatei artiste, Mitch Winehouse.

„Dincolo de negru – Stilul Amy Winehouse” va rămâne deschisă la Muzeul Grammy în perioada 17 ianuarie – 13 aprilie. După aceea expoziţia va fi găzduită de muzee din Chile, Londra şi Irlanda înainte ca o bună parte dintre exponatele prezentate să fie vedetele unei licitaţii programate în noiembrie 2021, de casa Julien’s Auctions. Toate fondurile obţinute vor fi destinate Fundaţiei Amy Winehouse, care sprijină tinerii defavorizaţi.

„Amy Winehouse este una dintre figurile muzicale rare şi remarcabile, a căror incredibilă putere şi expresie sufletească se fac simţite în fiecare cuvânt şi notă pe care le-a cântat ​​cu vocea ei inconfundabilă, imposibil să o confunz cu un alt artist din istoria muzicii”, a spus Martin Nolan, din partea „Auctions Au Julien”. „Sărbătorim talentul ei unic şi stilul iconoclast prezentânt o colecţie în care se regăsesc obiecte personale şi ţinute purtate de cântăreaţă în momentele care i-au definit cariera”.

Piesele britanice se găsesc în playlist-ul Smart Radio. Ascultă Smart Radio aici 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here