Clipe de groază în Paris. Mai mulţi manifestanţi au încercat să pătrundă cu forţa într-un teatru unde se afla Macron

0
199

Încă nu este clar modul în care manifestanţii au ştiut despre prezenţa liderului francez în Teatrul Bouffes du Nord din Paris, dar autorităţile suspectează că jurnalistul şi activistul Taha Bouhafs este implicat în acest incident.

Bouhafs, aflat şi el în sala de teatru în care se afla şi preşedintele, a fost reţinut în legătură cu organizarea unei demonstraţii nedeclarate.

Potrivit autorităţilor, activistul este suspectat de „apartenenţă la un grup format pentru a comite violenţe sau pagube”, a afirmat o sursă citată de publicaţia franceză.

Preşedintele francez şi soţia sa se aflau la teatru pentru a viziona spectacolul La Mouche (Musca), relatează agenţia de ştiri Reuters.

 

Înregistrări video postate pe reţelele de socializare arată câteva zeci de protestatari scandând sloganuri ca „Macron, demisia”, iar la un moment dat au încercat să pătrundă în clădirea teatrului.

„A existat o tentativă de invadare a teatrului, dar cuplul prezidenţial a putut să rămână până la sfârşitul piesei şi a părăsit locul cu maşina în jurul orei 22:00, escortaţi de poliţie”, potrivit unei surse citate de Reuters.

Sute de mii de francezi protestează de mai multe săptămâni faţă de reforma sistemului de pensii propusă de Administraţia preşedintelui Emmanuel Macron.

Principala nemulţumire a protestatarilor este propunerea de creştere a vârstei de pensionare în Franţa. Preşedintele Emmanuel Macron a declarat că reformele sunt esenţiale pentru a simplifica sistemul de pensii, dar adversarii săi spun că asta va însemna că mulţi francezi vor trebui să lucreze mai mult decât până acum.

Foto: Twitter: Charles Baudry

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here