De ce cosurile pentru colectarea selectiva au coduri de culoare?

0
164

Ce este un cod de culoare pentru cosuri colectare selectiva? Este pur si simplu o modalitate de a diferentia diferitele compartimente ale unor cosuri gunoi speciale. Acestea corespund unor materiale specifice precum sticla, hartie, plastic etc. Codul de culoare ofera posibilitatea de a efectua o sortare mai eficienta. Datorita acesteia, utilizatorii pot identifica mai usor compartimentele in care sa arunce deseurile. In plus, comunitatile beneficiaza de o separare mai igienica a deseurilor.

Colectarea selectiva se poate face in diferite moduri:

-Sortare mecanico-biologica. Ea presupune colectarea si sortarea deseurilor intr-un centru de sortare.

-Colectare prin contributie voluntara. Acest tip de colectare a gunoiului consta in aducerea propriilor deseuri intr-un punct de colectare. Acest tip de actiune este inca subdezvoltat.

Autoritatile locale pun la dispozitia locuitorilor cosuri de tip europubele sau cosuri gunoi pe coduri de culoare. Principalul avantaj al acestui tip de colectare este cantitatea mare recuperata. Dezavantajul este insa un numar mare de erori la sortare.

Separarea deseurilor are loc in doua moduri: manuala si automata. Pentru partea automata, produsele care urmeaza sa fie reciclate sunt depuse si conduse de benzi transportoare catre linia de sortare. Centrele de sortare complet robotizate sunt foarte scumpe. Cand ajunge in centru, gunoiul este pus pe o banda transportoare. Acesta din urma trece prin fata agentilor care separa deseurile cu mana. Urmatorul pas include evaluarea articolelor care vor fi reciclate. Daca nu sunt refolosite in vreun fel, pot fi incinerate.

Care sunt codurile de culoare disponibile?

Verde. Corespunde obiectelor de sticla. Cum este reciclat sticla? Odata sortata, sticla este topita la temperaturi foarte ridicate. Substanta lichida obtinuta este plasata in forme pentru a forma sticle si borcane de sticla. Apoi vede lumina zilei pentru a doua oara.

Galben. Constituie culoarea corespunzatoare deseurilor de plastic: ambalaje, sticle etc. De asemenea, permite depozitarea produselor din carton.

Albastru. Aceasta culoare este folosita in general pentru depozitarea hartiei: ziare, reviste, pliante etc.

Exista si alte culori mai putin standardizate, chiar daca sunt mai putin disponibile. De exemplu, rosul sau negrul care simbolizeaza deseurile organice, inclusiv resturile alimentare.

Cosuri-europubele.ro, furnizorul dvs. de cosuri metalice si nu numai de colectare, va ofera o gama larga de produse. Cautati cosuri de gunoi pentru afacerea dvs.? Ati creat un spatiu nou in afara companiei dvs.? Fara indoiala, veti avea nevoie de pubele de reciclare. Ganditi-va la gama de pubele colorate pentru a facilita separarea deseurilor.

Iata un cos elegant, recomandat pentru reciclare: cosul de gunoi Horsens. Acest set pentru colectare selectiva este realizat din otel inoxidabil, atat de necesar pentru acasa, cat si pentru birou. Setul de reciclare Horsens are un design compact, fiind prevazut cu trei cosuri de gunoi individuale pentru o sortare mai usoara a deseurilor. Culorile si autocolantele sunt personalizate pentru a satisface cerintele de separare a deseurilor. Fiecare dintre cele trei pubele este echipata cu suport pentru sacul de gunoi, pentru o inlocuire si o colectare usoara. Aceasta statie de reciclare are un design modern si elegant, fiind ideala atat pentru companii, cat si pentru locuinte. Dimensiunile relativ reduse il fac de neinlocuit in oricare spatiu, avand 3 x 50/60 litri si dimensiuni de 70 x 30 x 70 cm.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here