PLUS ar putea decide luni ponderea candidaţilor comuni la locale

0
101

„Nu este nicio decizie. Suntem la un team building. Sunt discuţii şi se pun idei pe masă. Asta este una din hot-topics-urile din perioada asta în USR şi la PLUS, cum facem listele. Se pun opţiuni pe masă. Nu este o întâlnire a unui for statutar. (…) Discuţiile diferă de la filială la filială. Aici ne-am strâns din toată ţara. Stadiul discuţiilor cu PLUS pe candidaturile la locale din partea Alianţei sunt foarte diferite de la judeţ la judeţ. Sunt unii care sunt foarte avansaţi. Aproape că au închis discuţiile şi şi-au găsit ei calea. Ăsta este lucrul cel mai bun, aşa preferăm să se întâmple. Sunt unii care nu au început, alţii care s-au blocat”, a declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al Alianţei USR-PLUS.

El a adăugat că până la sfârşitul lui februarie alianţa USR-PLUS va găsi o variantă pentru alegerea candidaţilor la locale.

Potrivit lui Ionuţ Moşteanu, cele mai multe cazuri sunt atunci când părţile cad de acord asupra unui candidat care este recunoscut ca fiind cea mai bună variantă să deschidă o listă de consilieri locali sau judeţeni.

De asemenea, sunt luate în discuţie variante în care ponderea de reprezentare pe listele candidaţilor comuni pentru funcţiile de consilieri locali şi judeţeni să fie 3 la 1 în favoarea USR în unele cazuri, în funcţie de intenţia de vot din regiune.

Moşteanu a precizat că intenţia de vot pentru PLUS este mai mare în Bucureşti şi în Transilvania decât în Sudul ţării.

„Noi am încurajat filialele să se înţeleagă. Dacă nu se înţeleg, vom stabili ceva în Birourile Naţionale Reunite”, a spus deputatul USR.

Luni va avea loc o şedinţă a Birourilor Naţionale Reunite în care alianţa ar putea lua decizii privind reprezentarea partidelor pe listele comune la alegerile locale din vară.

USR Bucureşti îl susţine pe Nicuşor Dan pentru Primăria Capitalei, în timp ce PLUS pe Vlad Voiculescu. Candidatul comun al Alianţei USR-PLUS încă nu a fost stabilit.

Neînţelegeri în alianţă au fost şi la alegerile europarlamentare. În februarie 2019, existau nemulţumiri ale membrilor USR cu privire la candidaturile la europarlamentare alături de PLUS.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here