Statele Unite nu vor elimina prea curând vizele pentru români

0
92

Statele Unite nu vor elimina prea curând vizele pentru români, potrivit ambasadorului SUA în România-Adrian Zuckerman.

Diplomatul a declarat într-un interviu pentru Ziarul de Iași, că speră ca ridicarea vizelor pentru românii care vor să călătorească în America să nu dureze 5 sau 10 ani, dar, din păcate nu crede că vor fi 5 sau 10 luni.

În conformitate cu Legea americană privind imigrația și cetățenia, țările care doresc să adere la Programul de scutire de vize -așa numitele Visa Waiver- trebuie să aibă, pentru vizele eliberate în alte scopuri decât imigrarea, o rată de refuz mai mică de 3% sau o medie pe 2 ani mai mică de 2%. Mai este bine de știut: Autoritățile SUA calculează rata de refuz potrvit anului fiscal, care începe la 1 octombrie și se termină la 30 septembrie, au titrat jurnaliștii de pe platforma profit.ro într-un articol publicat în ianuarie 2020.

Potrivit sursei citate, în conformitate cu Legea americană privind imigrația și cetățenia, țările care doresc să adere la Programul de scutire de vize (Visa Waiver) trebuie să aibă, pentru vizele eliberate în alte scopuri decât imigrarea, o rată de refuz mai mică de 3% sau o medie pe 2 ani mai mică de 2%.

Autoritățile SUA calculează rata de refuz potrvit anului fiscal, care începe la 1 octombrie și se termină la 30 septembrie.

În 2014, rata de refuz pentru România a coborât pentru prima dată sub 10%, la 9,8%, de la 24,8% în 2010, dar ulterior a ajuns din nou la peste 11%. Astfel, rata de refuz pentru 2017 era în cazul României la 11,76%, înregistrându-se chiar o ușoară creștere comparativ cu 2016, când rata a fost de 11,4%. Însă, pentru 2018 a fost înregistrată o rată a refuzului vizelor de 10,44%, după cum a relatat anterior Profit.ro. Acum, potrivit datelor oficiale privind anul fiscal 2019, rata de refuz pentru vizele SUA solicitate de cetățenii români a scăzut din nou sub 10%, la 9,11%. Este de notat că și în cazul Bulgariei rata de refuz al vizelor pentru SUA a scăzut de la 11,31%, în 2018, la 9,75%, în 2019, după ce în 2017 era la aproape 15%.

Sursa foto: https:// google.com,Photo By Bill Clark/CQ Roll Call

Sinteza acestei știri a fost realizată de către Daniel Mihai redactor-șef al platformei media independente Criteriul Național 

 

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here