Nu mi se pare un lucru corect

0
39

„Acea jandarmeriţă a fost lovită. Eu cred că trebuie să avem o abordare egală şi pentru cei care au lovit persoanele, dar şi pentru cei care au lovit organele care îşi făceau datoria. Ca să dai suspendare sau muncă în folosul comunităţii pentru cineva care a comis aceste lucruri mie nu mi se pare un lucru corect. Eu cred în justiţie”, a spus Viorica Dăncilă, la Digi24.

Fostul premier susţine că era în concediu pe 10 august 2018 şi că numele ei nu ar trebui legat de acel eveniment.

„Nu are de ce să se lege 10 august de Viorica Dăncilă. Am avut cerere de concediu, nu eram în ţară. Eu cred că pentru corectitudine nu trebuie să folosim astfel de evenimente ca mesaje politice”, a subliniat Dăncilă.

Cei şapte agresori ai femeii jandarm de la protestul din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei au fost condamnaţi în decembrie 2019, de magistraţii Judecătoriei Sectorului 1, la închisoare cu suspendare pentru ultraj. Pedepsele dispuse de instanţă sunt cuprinse între 1 an şi 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare. Doi dintre aceştia au fost condamnaţi şi pentru uz de armă fără drept, cei care au furat arma Ştefaniei Nistor.

Bărbaţii nu mai au voie să participe pentru 5 ani la proteste, la adunări publice sociale, culturale sau sportive.

Instanţa a mai dispus ca inculpaţii să presteze muncă în folosul comunităţii în cadrul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6, în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, la Administraţia Cimitirelor sau Crematoriilor Umane sau în cadrul Fundaţiei pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare sau la Arhiepiscopia Bucureştilor.

Femeia ce făcea parte din forţele de ordine ale Jandarmeriei a fost lovită de mai mulţi protestatari în 10 auguat 2018. Ea a fost prinsă în mulţime alături de un alt coleg jandarm, fiind loviţi de mai mulţi protestatari. Alţi protestatari au intervenit, însă, şi au făcut scut, pentru a-i apăra pe cei doi jandarmi.

La scurt timp, Jandarmeria a anunţat că femeia a fost internată cu suspiciune de fractură la coloana cervicală. Însă a fost externată după câteva zile. În spaţiul public au apărut critici la adresa ei având în vedere că, iniţial, reprezentanţii Jandarmeriei au anunţat că are o fractură de coloană pentru ca, după doar câteva zile, jandarmeriţa să părăsească spitalul pe propriile picioare.

Sute de protestatari au fost răniţi în 10 august 2018, dosarul aferent fiind pe masa procurorilor şi în prezent.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here