Unde gasesti cele mai bune cursuri inot pentru copii 

0
422

In utimul timp, am tot purtat conversatii cu alti parinti la scoala despre cum isi rasplatesc copiii si ce activitati sunt indicate pentru o crestere cat mai frumoasa. Desi majoritatea prefera sa isi inscrie copiii la un club de fotbal, eu sunt de parere ca inotul este sportul cel mai bun pentru dezvoltarea armonioasa a oaselor si a capacitatilor mentale.

Deseori recomand initiereinot.com, deoarece ofera antrenori bine pregatiti si, nu cu multi ani in urma, si eu am invatat sa inot urmand cursuri pentru adulti cu ajutorul acestora.

Inotul se poate spune ca este pentru noi oamenii la fel de natural precum mersul. In fond, atunci cand ne dezvoltam in pantec, invatam sa vietuim intr-un mediu umed. Insa, cu trecerea timpului, daca copiii nu sunt dusi de mici la piscina, uita de aceste abilitati, iar cursurile de inot au acest scop.

Pe site-ul https://www.initiereinot.com/cursuri-inot-pentru-copii cei interesati gasesc toate informatiile de care au nevoie in legatura cu orele de inot. Avantajul de a alege initiereinot.com este ca dispun de patru bazine situate in Bucuresti.

Ce beneficii aduce inotul?

  • creste rezistenta cardio-pulmonara;
  • stimuleaza circulatia sangvina;
  • contribuie la mentinerea unei tensiuni arteriale stabile;
  • reduce riscul bolilor cardiovasculare;
  • dezvolta majoritatea grupelor musculare (mai mult de doua treimi din intreaga suprafata musculara);
  • intareste ligamentele articulare, prevenind posibilele leziuni;
  • imbunatateste postura corporala;
  • dezvolta flexibilitatea;
  • genereaza stari de bine, pozitive;
  • ajuta la imbunatatirea starilor de anxietate si amelioreaza simptomele de depresie;
  • relaxeaza muschii dupa stresul unei zile obositoare;
  • stimuleaza cresterea si dezvoltarea fizica si psihica;
  • imbunatateste dezvoltarea psihomotorie.

Inotul la fel ca orice alta disciplina sportiva are mai multe stiluri, care se pot aplica in functie de situatia data.

Tehnica bras: pe burta, se tin picioarele indoite lateral si se fac miscari circulare, asemanatoare cu miscarile broscutei. Bratele se duc intai in fata, cu palmele apropiate, intoarse spre exterior, apoi se indeparteaza pe lateral, urmand o apropiere in forta a coatelor, (astfel se impinge foarte mult apa si inaintarea se face cu mai multa viteza). Mainile se duc din nou in fata capului. Miscarile mainilor trebuie sa fie coordonate odata cu cele ale picioarelor.

Tehnica spate: pe spate, se duc mainile intinse alternativ pe langa corp, in miscare circulara. In momentul atingerii apei, se indoaie bratul. Cotul intra primul, iar palma se face caus. Talpile picioarelor se indoaie sus-jos, cu o viteza cat mai mare.

Tehnica crawl: se tine capul in apa, cu ochii deschisi. Miscarile bratelor sunt alternative. De exemplu, se porneste cu bratul drept intins in fata, iar stangul executa o miscare circulara, cotul fiind usor indoit, iar palma in forma de caus. In acest timp se indoaie picioarele sus-jos, de la genunchi. Capul se ridica din apa la fiecare trei brate inotate si se respira cand intr-o parte, cand in alta.

Tehnica fluture: se duc ambele brate concomitent in fata, palmele fiind paralele cu nivelul apei. Bratele imping foarte puternic in apa cand ajung la nivelul soldului, cu palmele facute caus. Apoi se scot miinile din apa. Se da din picioare alternativ cu bratele – picioarele sint drepte, apropiate si se indoaie gleznele in sus si in jos, concomitent. Este cea mai dificila tehnica si este practicata de inotatorii avansati sau profesionisti.

Inotul pentru copii: la ce varsta pot incepe?

Este de obicei acceptat faptul ca un copil nu poate incepe lectiile de inot inainte de varsta de 5/6 ani. Insa exista si copii care incep de la 2 ani, mai mult in joaca. Inainte de varsta de 5 ani totusi, copilul nu dispune de capacitatile cognitive si fizice de a lua lectii in mod eficient. Invata foarte repede, dar are mai multe dificultati de a-si aminti fata de un adult. Din acest motiv, va fi necesar sa reveniti de mai multe ori la aceleasi informatii de baza.

Odata ce tehnicile de baza sunt dobandite, acestea sunt dobandite pe viata. Familiarizarea cu apa permite copilului sa nu-i fie frica. Aquafobia este foarte adesea un obstacol in invatare.

Inotul permite copiilor sa stapaneasca tehnicile respiratorii, dar si sa dezvolte muschii armonios. De fapt, inotul solicita toti muschii fara riscul de traume, datorita fluiditatii apei. In cele din urma, apa este un element care permite o trezire senzoriala a copilului. Sentimentul de echilibru si coordonare dobandit prin inot va servi copiilor din multe alte zone. Crescand, copilul va aprecia ca a invatat sa inoate, deoarece piscina si plaja sunt, de asemenea, locuri privilegiate de intalnire pentru adolescenti pe timpul verii. Inotul este probabil cel mai bun cadou pe care il veti face copilului, deoarece va fi dornic sa invete un set de aptitudini noi, dar si faptul ca se va putea juca in apa alaturi de alti copii va fi un factor motivator.

Parintii interesati de aceasta scola de inot pot sa gaseasca informatiile necesare pe site-ul initiereinot.com. La cursuri se vor putea familiariza cu apa in cel mai placut mod, practicand un sport apreciat si folositor in toata lumea!

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here