Ce spune Rareș Bogdan despre OUG-ul cu reforma din sănătate. „Problema ministrului Costache e una singură”

0
180

Europarlamentarul Rareș Bogdan consideră că ministrul demis al Sănătății, Victor Costache, are o „singură problemă”, altfel fiind un chirurg de excepție.

Rareș Bogdan a vorbit în emisiunea Gândul LIVE de luni dimineață și despre interpretările eronate care s-au dat OUG-ului cu reforma din sănătate.

„Dl. Costache este un chirurg eminent, e respectat la Paris, New York și Tokyo, pentru că operează în astfel de centre, dar vine dintr-o zonă privată, iar asta în România înseamnă că ești afacerist sau ai probleme cu statul. Problema ministrului Costache e una singură, în niciun caz una de reacredință, neștiință sau lipsă de dorință. El vine dintr-o zonă unde nu era obligat să comunice, el comunica cu bisturiul și rezolva probleme. El trebuia să fie blindat de către noi. Noi am greșit în relația cu Costache. Trebuia să-l înconjurăm de comunicatori excepționali, să facem un departament special la Minister pe comunicare”, a declarat Rareș Bogdan, luni, la Gândul LIVE.

Europarlamentarul PNL consideră că adversarii politici de la PSD au afirmat în mod mincinos că Victor Costache vrea să liberalizeze servicile medicale, cei care au făcut asta ar fi fost chiar pesediștii prin introducerea coplății.

„Vă dau un exemplu cu celebra Ordonanță în care cei de la PSD spun că se liberalizează servicile medicale. Coplata nu am dat-o noi, ci doamna Pintea. Ea a dat-o în iunie-iulie în Guvernul Dăncilă. Dacă nu spui asta, pare că PNL vine și ascunde lucruri. Piața trebuie deschisă și trebuie explicat. Atunci când vrei să faci o reformă într-un domeniu trebuie să o explici. Trebuie să-i asiguri pe români, să le garantăm prin Constituție că sănătatea e gratuită, să arătăm că acuzațiile celor din PSD cu privire la faptul că analizele primare vor costa sunt false, sunt fake news. Românii trebuie să știe că nu vor scoate niciun ban din buzunar”, a precizat Rareș Bogdan.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here