Un blogger din Rusia riscă 5 ani de închisoare. Regimul de la Kremlin, acuzat că încalcă drepturile omului

0
130

Un blogger din Rusia a decis să își crească popularitatea în mediul online, numai că planul său a fost unul șocant, iar discuţiile pe marginea acestui subiect sunt aprinse. Tânărul respectiv s-a prefăcut că este infectat cu coronavirus și a provocat panică generală la metroul din Moscova.

Acum, respectivul blogger riscă 5 ani de închisoare, potrivit Russia Today, însă cei care au fost martorii scenei nu vor uita prea curând acele momente. Bloggerul a ajuns la metroul din Moscova pregătit pentru farsa pusă la cale. Era îmbrăcat în negru și avea o mască medicală pe față. A ales una dintre cele mai aglomerate linii ale metroului moscovit și, la un moment dat, s-a prăbușit la podea, simulând o criză.

”Coronavirus! Coronavirus!”

Călătorii din vagonul respectiv, după ce, inițial, unii dintre ei s-au grăbit să se apropie de blogger pentru a-i oferi ajutor, au fugit în timp ce strigau, panicați, ”Coronavirus! Coronavirus!” Panica s-a propagat cu rapiditate și, după ce trenul a oprit în stație, pasagerii au părăsit garnitura. Haosul creat a pus în pericol mulți călători, iar întreaga scenă a fost filmată.

Teribilistul blogger a fost identificat de autorități, numele său fiind Karomat Dzhaborov. Ulterior, polițiștii l-au arestat, fiind acuzat de tulburarea ordinii publice și de declanșarea panicii în spațiul public.

Avocatul lui Dzhaborov: ”Scopul a fost de a atrage atenția publicului…”

Karomat Dzhaborov s-a predat autorităților, iar acum riscă o amendă consistentă și până la 5 ani de închisoare. Ancheta a stabilit că fusese ajutat și de doi complici pentru a-și duce planul la îndeplinire, aceștia fiind – la rândul lor – reținuți.

Avocatul bloggerului a declarat, însă, că totul a fost o încercare de a atrage atenția asupra coronavirusului și asupra… măștilor medicale, iar pedeapsa de 5 ani de închisoare este una exagerată. Totodată, s-a declarat surprins de consecințele dure repercutate asupra clientului său, considerând că acesta nu a avut ”intenții rele” şi că, în ultimă instanţă, ar fi încălcate drepturile omului. Opinia publică s-a împărţit în două tabere, foarte mulţi dintre cei care au urmărit subiectul considerând că bloggerul ar trebui doar amendat.

Scopul a fost de a atrage atenţia publicului asupra lipsei măştilor sanitare şi asupra problemei coronavirusului”, a fost explicația avocatului.

Două cazuri de coronavirus în Rusia

În Rusia nu au fost înregistrate, până în prezent, decât două cazuri de coronavirus, pacienții fiind cetățeni chinezi ajunși de curând în țară. După ce au fost plasați în carantină de medici, aceștia urmează să fie externați, prezentând doar o formă ușoară a bolii care înspăimântă o întreagă planetă.

Organizația Mondială Sănătății a transmis că peste 1.100 de oameni și-au pierdut viața din cauza coronavirusului, iar numărul persoanelor infectate a ajuns la 44.653.Directorul OMS – Tedros Adhanom Ghebreyesus – a f anunțat,ieri, denumirea oficială a coronavirusului din China: Covid-19,

denumire care provine de la „coronavirus disease that was discovered in 2019” (n.red. – „boala declanşată de coronavirus care a fost descoperită în 2019”).

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here