Ecologiștii (PER) cer interzicerea importului deșeurilor

0
1113

Ecologiștii din PER cer interzicerea importului deșeurilor, în contextul infringementului activat pe poluare.

Instituțiile de control ale Statului ne-au demonstrat că în cele mai multe cazuri nu și-au făcut treaba când vorbim de protecția mediului înconjurător, astfel încât, concluzionând astăzi putem afirma că utilitatea lor reală este îndoielnică. Procedura de infringement pe poluare asupra României a fost activată și deja plătim zilnic sancțiuni către Uniunea Europeană.

Știrile alarmante din ultimul timp privind deșeurile care intră în țara noastră, pe diferite căi, se pare că nu afectează pe nimeni. Astăzi, Ministrul Mediului Costel Alexe, ne anunță că a va intensifica controalele din partea Gărzii de Mediu. Aloo! Instituția aceasta a statului nu și-a făcut treaba atâția ani și acum când românii s-au alarmat în mediul online pe tema gunoaielor care intră în România, ministrul Mediului vrea să ne închidă gura cu declarații, fix egale cu zero.

Iar vorbim „discuții”? Știm că mafia gunoaielor este mare, dar nu credeți că a venit timpul să luăm măsuri concrete? După o lungă perioadă în care s-a mimat orice măsură pentru scăderea poluării, PER crede că nu mai este loc de declarații fanteziste. Cerem depășirea perioadei “măsurătorile sunt în limite legale” și solicităm Parlamentului și Guvernului schimbarea legislației! Ne mor anual 23.000 de oameni din cauza poluării și noi importăm deșeuri?

În contextul procedurii de infringement pentru poluare, aflat în desfășurare, credem că România este îndreptățită să interzică importurile de deșeuri, timp în care, organismele specializate din România, să clarifice și să rezolve situația gropilor de gunoi, a depozitelor de deșeuri cât și a platformelor de depozitare a gunoaielor, fie neconforme, fie ilegale, din țara noastră! La solicitarea PER, Agenția de Protecția a Mediului nu a știut să ofere informații publice în legătură cu nivelul de umplere a acestora și nici nu a făcut diferențe de terminologie. Cam acesta este nivelul!

Sursa foto: https:// google.com

Redacția platformelor media independente Criteriul Național și a Ziarului Naționalul.ro mulțumește Biroului de presă al PER și susține acest punct de vedere 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here