De ce au început românii să golească rafturile magazinelor. Specialist: Fenomenul social e mai mare decât problema de sănătate publică

0
115

Amenințarea coronavirus îi determină pe mulți români să facă provizii de alimente și apă, iar marile lanțuri demagazine fiind sunt încă de marți asaltate de clienții care fac cumpărături ca în perioada sărbătorilor.

Faptul că oamenii au început să golească rafturile magazinelor ca urmare a temerilor legate de coronavirus, arată că „amplitudinea fenomenului social şi economic este mai mare decât problema de sănătate publică”, consideră Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, conform thetrustword.com.

„E interesant. Aici vorbim de două lucruri: de o problemă de sănătate publică şi de un fenomen social şi economic. Se pare că, în momentul de faţă, amplitudinea fenomenului social şi economic este mai mare decât problema de sănătate publică, cu atât mai mult cu cât nu avem infecţie cu coronavirus în ţară în acest moment.

Oamenii urmeaza un mimetism pe care îl cunoaştem şi din alte perioade. Ieri şi alaltăieri au apărut imagini filmate în Italia, unde a fost instituită carantina, cu magazine goale, şi în mod aproape firesc, şi concetăţenii noştri procedeaza în mod similar – au golit magazine, fără să avem o astfel de problemă. O ameninţare a unei carantine generează astfel de comportamente. Chiar dacă discutăm de o perioadă de carantină, la domiciliu sau într-un loc special, trebuie găsită o soluţie pentru ca aceşti oameni să fie aprovizionaţi”, a spus Alexandru Rafila.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here