EXCLUSIV Gândul LIVE | Dan Cristian Popescu, candidatul PNL pentru sectorul 2: „Onțanu ne-a lăsat fără terenuri publice în sector. A retrocedat 300 de hectare”

0
497

EXCLUSIV Gândul LIVE. Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2 și candidat din partea PNL pentru primăria de sector, invitatul Emmei Zeicescu la ediția Gândul LIVE de vineri, a lansat un atac dur la fostul primar Neculai Onțanu.

Prin retrocedarea a peste 300 de hectare de teren, Onțanu ar fi lăsat sectorul 2 fără terenuri publice pe care să poată fi construită o creșă, o grădiniță sau o parcare, spune Popescu.

„Onțanu a fost primar aproape 4 mandate. Nu a terminat ultimul mandat pentru că a fost reținut de procuratură. A fost 16 ani primar și acest lucru își spune cuvântul. A tot fost reales pentru că dădea fasole cu cârnați, doctorate, grade militare și ce mai dădea dânsul. Ce îi reproșez eu lui Onțanu este că ne-a lăsat fără teren public în sector. Au plecat din administrarea sectorului 2 peste 300 de hectare de teren. Date prin diverse retrocedări, cu drepturi cumpărate, cu tot felul de artificii, pentru care a fost și reținut într-unul dintre cazuri.

La sectorul 2 nu mai găsim teren să facem o grădiniță, o creșă, parcări. Peste tot, printre blocuri, unde au găsit o bucată, le-au dat la retrocedări, au retrocedat tot. Nu știm dacă toate au fost retrocedate ilegal. Am transmis în 2016 toată arhiva retrocedărilor către DNA pentru a vedea tot ce s-a întâmplat acolo. Pare prea mult ca un sector să rămână fără terenuri publice, în afară de drumuri sau o parte dintre parcuri”, a declarat Dan Cristian Popescu la Gândul LIVE.

Singura șansă de dezvoltare pentru sectorul 2 este legată, în aceste condiții de expropieri. Dacă Onțanu s-ar înscrie în cursa pentru primăria de sector, nu ar mai avea nicio șansă în acest an, consideră Dan Cristian Popescu.

„Am auzit și eu că dl Onțanu ar intenționa să candideze, nu e o informație relevantă pentru alegerile de la sector. Și-a făcut un partid, are niște procese, nu urmăresc ce face dânsul. Oamenii aleg ce doresc, eu am arătat ce pot face, Onțanu a arătat în 16 ani ce nu a putut face, sau ce a făcut. Din sondaje, reiese că Onțanu nu reprezintă niciun pericol, nu are nicio șansă să câștige Primăria.

Noi am fost nevoiți să cumpărăm de la diverse persoane terenuri din curțile școlilor sau grădinițelor pentru a păstra curțile întregi. Vom fi obligați să facem expropieri pentru a face parcări sau parcuri, nu avem o altă variantă. Sigura șansă pentru dezvoltare va fi legată de expropiere”, a precizat Dan Cristian Popescu la Gândul LIVE.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here