PREVENȚIE. Preşedintele Parlamentului European, autoizolat la domiciliu. David Sassoli: „Este un moment delicat pentru noi toţi”

0
450

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a anunţat, marți, că va intra în autoizolare la domiciliu din cauza coronavirusului, după ce a călătorit în Italia, țara sa natală, relatează Mediafax.

„Am decis, după ce am fost în Italia în weekendul trecut, ca măsură de precauţie, să urmez măsurile indicate şi să-mi exercit funcţia de preşedinte de la domiciliul meu la Bruxelles, în conformitate cu cele 14 zile indicate de protocolul de sănătate”, a anunţat Sassoli într-un comunicat de presă.

Liderul european a explicat că europarlamentarii trebuie să dea exemplu celorlalţi oameni. „Covid-19 ne obligă pe toţi să fim responsabili şi să precauţi. Este un moment delicat pentru noi toţi. Parlamentul va continua să lucreze pentru a-şi exercita atribuţiile. Niciun virus nu poate bloca democraţia”, a adăugat Sassoli.

Marți, membrii Parlamentului European dezbat reacția Uniunii la epidemia de coronavirus. Sesiunea plenară are loc la Bruxelles, după ce a fost mutată de la Strasbourg.

Sesiunea a fost însă redusă la o singură zi şi nu vor avea loc voturi la finalul dezbaterilor.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here