GESTURI SIMPLE PENTRU EROI. O româncă din Italia gătește gratis micul dejun pentru medicii care îi tratează pe bolnavii de coronavirus

0
279

O româncă stabilită în Italia, care deține un lanț de localuri în Bologna, face un gest simplu, dar important, pentru a da o mână de ajutor în lupta împotriva coronavirusului. Maria Blaj se trezește în fiecare dimineață și prepară micul dejun pentru medicii care îi tratează pe bolnavii de coronavirus. 

Maria prepară croissante, pateuri și fursecuri la Bar Pastry Bistrot Rapid, unul dintre localurile pe care le deține. Localul este închis în această perioadă, iar angajații se află în izolare. Maria a decis totuși să folosească materia primă pe care a achiziționat-o deja și s-a gândit cum ar putea fi de folos. Așa că, românca se trezește în fiecare dimineață la 4, pregătește micul dejun și îl livrează grtis la spital, potrivit Bologna Today.

Alimentele sunt destinate cadrelor medicale care lucrează la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Sant’Orsola:

„Localul este în continuare închis publicului, iar angajații sunt în izolare acasă la ei. Dar eu mă trezesc în fiecare dimineață la ora 04.00 și respect acest ritual pentru medici, asistente medicale și pentru toți cei care merită un asemenea efort. Este un gest mic pe care îl pot face și eu în această perioadă dificilă. Cred că toți cei care sunt în prima linie a luptei cu acest coronavirus sunt oameni extraordinari care merită toată susținerea noastră. Voi continua să le pregătesc micul dejun până când câștigăm această luptă sau cel puțin până când rămân fără materie primă pentru că încă nu știm dacă putem redeschide localul pe 25 martie sau nu”, a precizat Maria, românca din Italia.

Bilanţul epidemic a ajuns la 2.503 morţi în Italia / În total, 31.506 cazuri de coronavirus

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 2.503 morţi în Italia, iar numărul total al persoanelor infectate până acum este de 31.506, au anunţat marţi seară autorităţile italiene.

Serviciul de protecţie civilă din Italia a anunţat marţi că numărul total al deceselor cauzate de coronavirus a ajuns la 2.503, iar până acum s-au înregistrat 31.506 cazuri de coronavirus pe teritoriul italian, informează publicaţia Corriere della Sera.

Până în momentul de faţă s-au vindecat 2.941 de persoane, care au fost externate, a declarat Angelo Borrelli, şeful Serviciului italian de protecţie civilă.

În prezent, în Italia sunt 26.062 de persoane infectate cu noul coronavirus.

În ultimele 24 de ore, „s-au înregistrat 2.989 de cazuri suplimentare de infectare, 192 de persoane vindecate şi 345 de morţi”, a precizat Angelo Borrelli.

În regiunea Lombardia sunt 16.620 de persoane infectate şi 1.640 de decese.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here