MĂRTURIA ȘOCANTĂ a unui medic de la Vama Nădlac: Infracţionalitatea va creşte semnificativ. A început haosul!  

0
138

Medicul arădean Vlad Roșca a povestit pe Facebook despre situația de la Vama Nădlac 2, unde participă și el la triajul epidemiologic al persoanelor care tranzitează vama, în principal românii care se întorc în țară.

În ultimele zile, mii de cetățeni români au revenit în țară din mai multe țări din Europa, fie pentru că nu mai aveau locuri de muncă din cauza stărilor de urgență instaurate în anumite state ori din cauza faptului că nu aveau document elegale d eședere.

Mulți dintre cei care au vrut să se întoarcă în țară au rămas blocați ore în șir la frontiera dintre Austria și Ungaria, însă la intervenția Ministerului Afacerilor Externe din România, au reușit să tranziteze Ugaria și să ajungă în țara noastră.

Guvernul Ungar a decis să deschidă graniţa în fiecare seară, între orele 21.00-06.00, oferind o singură variantă de rută, ca toţi cei care vor să poată să ajungă în România.

Ce se întâmplă la punctul de frontieră Nădlac 2

„Seara a început cu o linişte deplină, la frontiera Nădlac 2 erau doar lumini roşii-albastre. Era liniştea dinaintea furtunii. Iniţial credeam că am scăpat de infern şi zâmbeam satisfăcuţi. Parcă ne spuneam în minte: Noaptea aceasta va fi liniste.

Pe la 3 şi ceva, târziu în noapte, din depărtare se văd sute de faruri. Parcă un oraş luminos se apropia de noi. În câteva minute erau aliniaţi pe patru coloane. Erau kilometri de faruri. Ştiam de unde începe, dar nu unde se termină. A inceput haosul!

Echipa poliţiei de frontieră, jandarmeria, echipajele de poliţie pregătite de escortă şi noi toţi medicii împreună cu asistenţi ne-am mobilizat cum trebuie. Fluxul continu şi volumul mare de lucru era de aşteptat.   După câteva minute însă am realizat că nu lupţi aici doar cu epidemia de Covid-19, ci cu indolenţa, nesimţirea şi lipsa de respect a celor ce au intrat în ţară. O lipsă de respect faţa de noi şi faţă de întreaga Românie.

Aroganţă, superficialitate, lipsa de educaţie şi de ruşine… toate au fost prezente. Nu a contat nimic…izolarea, carantina… riscul de a fi bolnavi şi de a îmbolnăvi oameni. Toate erau un preţ mic în comparaţie cu dorinţa de a intra în ţară. Pentru ei nu au contat românii ci doar România văzuta ca ultima oportunitate şi lansă.”, declară medicul Vlad Roşca.

 „Infracţionalitatea va creşte semnificativ, nu avem nevoie de studii pentru a constata asta. Epidemia aceasta va deveni din problemă principală doar o problemă asociată celor ce vor urma”.

„După o noapte de triaj, de frig, de stres, am pornit spre case cu gândul sinistru la ceea ce va să vină. Ei nu au mai fost pe aici de ceva vreme. Ei nu înţeleg că România nu mai e doar un loc, ci noi suntem România, cei ce tragem pentru ţara asta.

P.S. Nu vorbim de diasporă, nu vorbim de români din străinătate care sunt exemplu de caracter şi omenie. Ei nu au fost, ei nu vin, ei respectă. Şi noi îi respectăm! Vorbim aici de cei cărora nu le mai merge cu furturile, prostituţia şi cerşitul. Despre asta vorbim şi ştiţi bine!”, a transmis Vlad Roşca.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here