VIDEO. PRIMARUL Dan Tudorache, precizări despre CT-ul achiziționat de Primăria Sectorului 1: „Este un computer tomograf care are un soft special”

0
182

Într-o intervenție telefonică avută joi seara la România Tv, primarul Dan Tudorache a dat detalii în legătură cu aparatul de ultimă generație pe care l-a achiziționat Primăria Sectorului 1. Primarul a menționat faptul că este vorba despre un computer tomograf prin intermediul căruia se vor putea testa aproximativ 1000 de persoane zilnic. De asemenea, acesta a mai precizat faptul că aparatul va ajunge în țară până pe data de 29 aprilie, urmând să intre în dotarea Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș.

„Propunerea a trecut de consiliu. Este un computer tomograf, am vorbit cu cei de la Ministerul Sănătății, am vorbit și cu profesorul Streinu Cercel. Mi s-a dat ok-ul, nu am făcut nimic fără să mă consult. Vreau ca pentru bucureșteni și pentru locuitorii din sectorul 1 să le asigur cât pot și cât îmi permite și legea.

Eu am înțeles că dacă testăm avem o șansă mai mare să îi depistăm pe cei care sunt pozitivi.

Durează între 10 și 14 zile, până pe data de 29. Am vorbit cu domnul Streinu Cercel, îl vom monta la Matei Balș.

Eu zic că deja din această lună va începe testarea, 1000 de teste pe zi. Este un computer tomograf care are un soft special care se folosește și în Belgia și în Italia.

Sper ca după ce îl voi aduce la Priamăria Sectorului 1, să fie și alte primării cu dare de mână care să achiziționeze astfel de aparate.

Costurile acestei investiții sunt de sub 1 milion de euro. Eu cred că dacă putem rezolva problema testărilor în masă este o șansă pentru toți primarii și pentru România”, a încheiat edilul.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here