SOLIDARITATE. SUA ajută România cu 800.000 de dolari pentru lupta împotriva noului coronavirus. Reacția MAE

0
122

Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii a anuțat alocarea sumei de 800.000 de dolari, sprijin acordat României pentru lupta împotriva pandemiei cu noul coronavirus.

Departamentele și agențiile din cadrul Guvernul SUA lucrează împreună pentru a prioritiza ajutorul extern oferit pe baza coordonării în interirorul țării și potențialului de impact, a anunțat, joi, Departamentul de Stat al SUA, care precizează că suma ajunge, cu noile și anterioarele fonduri anunțate, la 800.000 de dolari.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, sâmbătă, că salută anunțul privind acordarea unui sprijin în valoare de 800.000 de dolari României pentru lupta împotriva pandemiei cu noul coronavirus.

„Aceasta decizie demonstrează o dată în plus, mai ales într-o situație de criză globală, soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral. Ajutorul financiar se adaugă unei cooperări consolidate și continue între România și SUA pentru contracararea efectelor crizei generate de pandemia cu noul coronavirus”, a transmis MAE.

Cu sprijinul SUA, România a obținut un echipament de detecție de tipul RT-PCR, oferit de Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA), și a utilizat avioane de transport sub egida Strategic Airlift Capability din cadrul NATO, pentru a aduce în țară de urgență materiale medicale esențiale.

S-a întâmplat în noapte de 7 spre 8 martie, când și Adrian Zuckerman, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, a fost prezent la Baza 90 Transport Aerian, unde a sosit o aeronavă C-17 Globemaster III cu al treilea transport de echipamente medicale necesare pentru gestionarea pandemiei de COVID-19. Costurile misiunii de zbor au fost acoperite de SUA.

„În condițiile în care comunitatea internațională se confruntă cu o criză fără precedent, colaborarea existentă consolidează Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii și demonstrează unitatea în fața provocărilor comune”, a transmis MAE.

Potrivit Departamentului de Stat, SUA a investit în România de decenii, iar suma alocată pentru sprijin a ajuns, în ultimii 20 de ani, la 700 de milioane de dolari, care include mai mult de 55 de milioane de dolari pentru asistența medicală.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here