3 motive pentru care librariile online vor creste in popularitate dupa Coronavirus

0
245

Pe masura ce viata noastra se muta din ce in ce mai mult in spatiul virtual, observam cum anumite obiceiuri sunt profund transformate de acest progres tehnologic. Mutarea in online afecteaza in mod diferit diverse domenii, multe dintre ele reusind nu numai sa se adapteze, dar chiar si sa prospere in noul mediu. In aceasta categorie se afla si librariile online, mai ales in contextul actual al pandemiei COVID-19. Iata cateva motive pentru care achizitiile de carti online vor creste in popularitate in urmatorii ani.

Din ce in ce mai multe persoane folosesc internetul

Se spune ca nevoia te invata si internetul este un bun argument pentru asta. Persoanele trecute de o anumita varsta, ce si-au petrecut o buna parte din viata fara tehnologia pe care astazi o consideram indispensabila, au inceput sa se foloseasca de internet doar cand au fost nevoite de diferite imprejurari, cum ar fi nevoia de comunicare cu rudele plecate din tara. Perioada actuala i-a obligat insa pe acestia sa se imprieteneasca si mai mult cu tehnologia, prin activitati precum cumparaturile online.

Multi dintre acesti oameni proaspat familiarizati cu activitatile online sunt si consumatori de carte. Ei vor descoperi, daca nu au facut-o deja, ca aceeasi unealta ce le permite sa converseze cu rude si prieteni aflate la mii de kilometri distanta le ofera si o resursa practic infinita de lectura si cunoastere: cartile librariei online.

Acces la mult mai multe carti dect o librarie clasica

Asa cum Netflixul ofera mai multe filme decat orice cinematograf, si librariile online permit vizitatorilor acces la mai multe carti decat orice librarie obisnuita. Pe langa faptul ca ai de ales dintre zeci de mii de carti, filtrele librariilor virtuale fac si foarte usoara cautarea dupa autori, genuri si alte criterii alese de catre utilizator. Odata invatati cu usurinta gasirii si comandarii unei carti direct din propria casa, cu greu vom mai putea fi convinsi sa ne rapim din timp pentru a vizita o librarie clasica.

Izolarea a redeschis in multi apetitul pentru lectura

Se spune ca orice criza aduce si oportunitati. Situatia actuala, in care fiecare dintre noi a fost fortat sa se izoleze de societate pentru cateva luni, a adus dupa ea si oportunitatea de a petrece mai mult timp cu noi insine, de a descoperi noi pasiuni sau de a redescoperi pasiuni de mult abandonate. Cititul este categoric o activitate pe care multi o neglijam inainte, dar care a fost redescoperita in aceste momente de autoizolare. O buna parte din cei ce si-au ocupat aceste zile cu lectura vor pastra aceasta pasiune si pe viitor.

Indiferent de schimbarile din cultura si societate, cartile sunt si vor ramane o modalitate foarte placuta si eficienta de a descoperi atat lumea ce ne inconjoara, cat si lumi noi, nascute din imaginatia unor autori talentati. Desi internetul poate fi vazut ca o alternativa la cititul unei carti, lumea online este de asemenea o excelenta oportunitate pentru cultivarea acestei pasiuni si descoperirea unor carti ce nu ar fi fost accesibile fara librariile online.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here