ADIO CORONAVIRUS. Soluția care te scapă de virusul depus pe suprafețe, LANSATĂ pe piață din mai/ Este incredibil de IEFTINĂ și de EFICIENTĂ

0
241

Cercetători de la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie (HKUST) din Hong Kong au anunţat că au reușit să obțină o soluție antivirală care ar putea oferi 90 de zile de protecţie „semnificativă” împotriva bacteriilor şi a virusurilor, precum coronavirusul care provoacă COVID-19, potrivit Reuters. Soluția ar putea oferi o relaxare spectaculoasă în viața de zi cu zi, având în vedere că aceasta poate dezinfecta suprafeţe frecvent utilizate din spațiul public sau din instituții.

Învelişul care se formează după pulverizare dispune de milioane de nanocapsule ce conţin dezinfectanţi, despre care cercetătorii afirmă că rămân eficienţi în uciderea bacteriilor, virusurilor şi a sporilor chiar şi după ce soluţia s-a uscat. Produsul nu este toxic şi este sigur pentru piele şi mediul înconjurător

Produsul, numit MAP-1, a fost dezvoltat în decurs de 10 ani şi poate fi pulverizat pe suprafeţe frecvent utilizate de public, precum butoanele şi balustradele ascensoarelor, au afirmat cercetătorii.

„Aceste locuri sunt frecvent atinse şi, în acelaşi timp, servesc ca mediu foarte eficient pentru transmiterea bolilor”, a declarat profesorul Joseph Kwan de la HKUST, unul dintre cercetătorii care au dezvoltat produsul.

Aplicarea acestei soluții în cazul școlilor costă de la 20.000 USD HK (2.600 USD) până la 50.000 USD HK, în funcție de dimensiunea zonei pulverizate. De asemenea, compania intenționează să introducă versiuni de utilizare casnică, de 50 ml și 200 ml, cu prețuri cuprinse între 70-250 USD HK. (cca 10-30 dolari).

Spre deosebire de produsele comune folosite pentru dezinfectare, precum înălbitorul diluat şi alcoolul, eficienţa MAP-1 este sporită de polimerii sensibili la căldură care încapsulează şi eliberează dezinfectanţii la contactul uman, a mai spus Kwan. Produsul nu este toxic şi este sigur pentru piele şi mediul înconjurător, au precizat cercetătorii.

În urma testelor clinice realizate în acest an la un spital şi un cămin pentru bătrâni din Hong Kong, produsul a fost pus la dispoziţie pentru comercializare de către Germagic, o unitate a partenerului industrial al universităţii, Chiaphua Industries Ltd.

Produsul a fost aprobat pentru utilizare oficială şi de către consumatori în februarie şi va ajunge în magazinele din Hong Kong luna viitoare.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here