COVID-19. Donald Trump, contrazis de un medic român: Dezinfectantele sunt utile pentru mâini, dar până la injectare e cale lungă

0
479

Medicul Adrian Marinescu de la Institutul „Matei Balș” din Capitală nu crede în soluția radicală propusă de președintele american Donald Trump, pentru cei bolnavi de coronavirus și anume injectarea de dezinfectant.

Trump a fost criticat dur după ce a sugerat că pacienții cu coronavirus ar putea elimina virusul cu dezinfectant. Președintele SUA a fost nevoit să clarifice situația, denumind propriile afirmații „sarcastice”.

„Dezinfectantele pe bază de alcool sunt utile pentru mâini, dar de aici până să vorbim de injectarea acestor soluţii e o cale destul de lungă. Nu cred că cineva ar putea demonstra o utilitate în sensul acesta, nu văd utilitatea în raport cu coronavirus”, a declarat specialistul de boli infecţioase de la Institutul „Matei Balş” Adrian Marinescu.

„Cred că şi-a pierdut răbdarea şi caută orice variantă ca să rezolve mai repede problema. Din păcate nu există soluţii miraculoase”, a mai spus medicul pentru Mediafax.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here