STARE DE ALERTĂ. Raed Arafat despre reluarea asistenţei medicale ambulatorie pentru cazurile care nu reprezintă urgenţă

0
111

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat a anunţat, joi seara, că se va relua asistenţa medicală ambulatorie pentru cazurile care nu reprezintă urgenţă.

Pentru cazurile care nu reprezintă urgență și care au potențial de agravare, asistența medicală poate fi reluată doar cu programare prealabilă

„Se reia asigurarea asistenţei medicale ambulatorie pentru cazurile care nu reprezintă urgenţă şi care nu au potenţial de agravare, cu condiţia organizării activităţii astfel încât consultaţiile să fie efectuate doar cu programare prealabilă  şi interzicerea staţionării pacienţilor în zonele de aşteptare, precum şi activităţile de internare a pacienţilor care nu sunt urgenţe medicale la nivelul unităţilor medicale non-COVID, cu menţinerea interdicţiilor de acces a aparţinătorilor, fiind obligatorie organizarea unui sistem de informare a acestora despre starea pacienţilor internaţi”, a declarat Raed Arafat, la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Declarațiile vin după ce, miercuri, Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, și urmează să trimită spre promulgare Proiectul de lege privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

La sediul MAI, au loc declarații de presă, în urma ședinței CNSU, susținute de ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Joi seară s-a desfășurat prima ședință a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), înființat  prin ordonanță de guvern, pentru a gestiona starea de alertă care va fi instituită în România. Comitetul este condus de premierul Ludovic Orban. CNSU decide măsurile care vor fi luate în perioada în care România va fi în stare de alertă din cauza coronavirusului.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here