DECIZIE. Un mare festival de muzică din Europa se va desfășura în această vară / VIDEO

0
118

EXIT Festival din Novi Sad, Serbia, va avea loc în cursul lunii august. Organizatorii au anunţat pe Facebook un nou format pentru festivalul care are loc de peste 20 de ani în cetatea Petrovaradin din Novi Sad.

Festivalul a câştigat de două ori, în 2013 şi 2017, titlul de „Cel mai important festival european” şi adună anual în cele 4 zile de petrecere cu peste 40 de scene, peste 55.000 de vizitatori zilnic, scrie Mediafax.

Numărul spectatorilor, limitat

Cu toate acestea, situaţia actuală nu i-a împiedicat pe organizatori să se oprească şi au căutat soluţii pentru ca îndrăgitul festival să se poată desfăşura. Ca element de noutate, cei care au achiziţionat bilete pentru evenimentul din 2020 pot opta între ediţia actuală sau cea viitoare, din 2021.

Numărul celor care vor să petreacă în vară la EXIT Festival va fi limitat de măsurile de siguranţă adoptate în concordanţă cu noile standarde admise pentru evitarea răspândirii noului coronavirus. Organizatorii promit nume sonore pe scena festivalului. Zilnic contactează noi artişti dispuşi să performeze pentru EXIT.

Spectacolele ar putea fi reluate din 15 iunie în aer liber

Spectacolele ar putea fi reluate din 15 iunie în aer liber, în România, cu participarea a maxim 400 de persoane, potrivit unor surse din Guvern citate de Digi 24. Cu toate acestea, festivalurile mari precum „Untold” şi ”Electric Castle”, la care participă în mod curent mai mult de 1.000 de persoane, ar putea fi interzise până la finalul lunii august.

Informațiile pe surse, citate de Digi 24, au fost comunicate după ce premierul Ludovic Orban a avut, marți, la Palatul Victoria, consultări cu reprezentanții artelor teatrale.

La consultările cu reprezentații artelor teatrale, alături de prim-ministru au participat vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

„Sunt niște norme clare, inclusiv în cazul permiterii reluării filmărilor pentru producții cinematografice: evitarea oricărei apropieri între personaje, testarea actorilor înainte de fiecare spectacol, publicul să respecte distanțarea socială. Spectacolele în aer liber vor fi organizate într-un spațiu clar delimitat, astfel încât să existe un control asupra numărului de participanți. Azi am discutat de cifre între 300 și 500 de spectatori”, a mai spus Gheorghiu.

 

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here