GEST. Renumit medicament trimis de Washington către Brazilia. Ce crede președintele Donald Trump despre acest tratament

0
205

Potrivit unui anunț făcut de oficialitățile Casei Albe, două milioane de doze de hidroxiclorochină au fost trimise de SUA către Brazilia, tratament pe care însuși președintele SUA, Donald Trump, recunoaște că-l ia preventiv împotriva noului coronavirus.

Hidroxiclorochina ar urma să fie utilizată preventiv, pentru a ajuta la apărarea infirmierelor, medicilor şi profesioniştilor din domeniul sănătăţii împotriva coronavirusului.

De asemenea, acest tratament va fi utilizat pentru a îngriji brazilienii infectaţi, se menționează într-un document citat de AFP.

Preşedintele american, Donald Trump, care îşi afişează legătura apropiată cu şeful statului brazilian, Jair Bolsonaro, a surprins pe toată lumea cu declarațiile sale făcute cu ceva timp în urmă.

Liderul de la Casa Albă a recunoscut atunci că ia hidroxiclorochină cu caracter preventiv împotriva coronavirusului, în pofida recomandărilor autorităţilor sanitare americane.

Hidroxiclorochina este un medicament derivat din clorochina folosită la tratarea malariei.

Cu toate acestea, potrivit unui studiu publicat recent în prestigioasa revistă medicală „The Lancet” şi efectuat pe 96.000 de pacienţi, atât clorochina, cât şi hidroxiclorochina nu şi-au dovedit eficacitatea împotriva COVID-19 în cazul bolnavilor spitalizaţi.

În plus, această moleculă creşte riscul de aritmie cardiacă şi de deces.

La 26 mai, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a suspendat testele cu hidroxiclorochină la pacienţii bolnavi de COVID-19, decizia fiind luată ca urmare a unor preocupări privind eficacitatea acestui medicament în combaterea noului coronavirus.

Cu ceva timp în urmă, ministerul brazilian al Sănătăţii a autorizat utilizarea lor şi pentru simptome uşoare.

Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, care a fost criticat pentru că nu a sprijinit restricţiile stricte şi pentru deciziile de a relua activitatea economică, a pledat frecvent în favoarea utiliării clorochinei în tratarea noului coronavirus.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here