PENSII. CSM susține demersul ICCJ de sesizare a Curții Constituționale cu privire la impozitarea pensiilor

0
153

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat, vineri, că susține demersul judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție, care au sesizat Curtea Constituțională cu privire la legea care permite impozitarea progresivă a pensiilor.

CSM spune că măsura a fost adoptată printr-un „procedeu legislativ disimulat”

Potrivit unui comunicat al CSM, măsura a fost adoptată printr-un „procedeu legislativ disimulat” și duce la supraimpozitarea progresivă a pensiei de serviciu a judecătorilor și procurorilor, cu consecința eliminării acestei garanții constituționale”.

„Consiliul Superior al Magistraturii susține și de această dată, în totalitate, demersul legal al Secțiilor Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție, de sesizare a Curții Constituționale în vederea exercitării controlului de constituționalitate, înainte de promulgare”, se arată în comunicatul CSM citat de Mediafax.

Totodată, CSM a anunțat că a transmis opinia juridică și asupra propunerii legislative prinvind unele măsuri în domeniul fondurilor nerambursabile.

„Consiliul Superior al Magistraturii a transmis opinia sa juridică argumentată și în susținerea demersului legal al Secțiilor Unite ale Înaltei Curți de Casație şi Justiție, de sesizare a Curții Constituționale în vederea exercitării controlului de constituționalitate, înainte de promulgare, asupra propunerii legislative privind unele măsuri în domeniul fondurilor nerambursabile europene, prin care a fost modificat statutul judecătorilor în ceea ce privește regimul disciplinar aplicabil acestora. Astfel, proiectul de lege reglementează din nou abaterea disciplinară care a mai fost anterior introdusă prin dispozițiile art. IV punctul 26 din O.U.G nr. 23/2020, publicată în Monitorul Oficial la data de 12.02.2020, act normativ declarat neconstituțional în ansamblul său de către Curtea Constituțională la data de 02 iunie 2020, prin Decizia nr. 221”, se mai arată în comunicatul CSM.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here