Trucuri simple de a face parul matasos, lung si moale

0
834

Expunerea zilnica la poluare, produse de coafare si instrumente de coafare poate reduce sanatatea parului si, prin urmare, stralucirea acestuia. Textura si culoarea noastra naturala pot avea un efect asupra aspectului stralucitor si, pentru fiecare tip de par, exista un produs de ingrijire a parului care va poate face parul stralucitor si sanatos.

De ce parul isi pierde stralucirea naturala?

In prezent, exista mai multi factori care afecteaza sanatatea parului nostru. Unele dintre motivele cele mai frecvente din spatele acestui lucru sunt poluarea excesiva a mediului, expunerea prea mare la soare, cresterea nivelului de stres, stilul de viata slab, obiceiurile alimentare proaste, lipsa de somn, lipsa de umiditate, lipsa de hranire si asa mai departe.

1. Clatiti cu apa rece

Da, poate fi dureros iarna, dar acesta este un mod incercat si adevarat de a obtine parul lucios. Caldura face ca cuticula parului (stratul exterior al fiecarui fir de par) sa fie deschisa, in timp ce rece o face sa se apropie. Clatirea cu apa rece va incurajeaza firele individuale sa ramana plate.

2. Tamponeaza, nu freca

Cand iesiti din dus, este tentant sa-ti infasori parul intr-un prosop si sa-ti dai capul o frecare buna pentru a indeparta excesul de apa. Nu o face! Frecarea poate provoca ruperea. In schimb, folositi prosopul si tamponati usor. Dati sectiunilor mai lungi ale parului o strangere blanda cu prosopul pentru a scapa de apa in plus.

3. Folositi un ser de protectie

Daca doriti suvite stralucitoare, sansele sunt sa va uscati parul – si daca este o regula pe care o urmati, probabil ca un uscator este implicat. Desi acestea creeaza imediat un aspect stralucitor, de-a lungul timpului, daunele cauzate de coafarea obisnuita a caldurii vor reduce efectiv luciul si degradeaza textura neteda a parului. Cand puteti,lasati parul sa se usuce in mod natural, si oferiti parului o zi libera.

4. Faceti o masca de aloe

Aloe vera nu ajuta doar la arsuri – contine si enzime care incurajeaza cresterea sanatoasa a parului. De asemenea, are o compozitie similara cu keratina (proteina care este blocul principal al parului tau), permitandu-i sa patrunda usor in par. Pentru a face, diluati o cantitate mica de aloe (gelul din cateva bucati de planta este esential – daca utilizati un gel preparat de aloe vera, asigurati-va ca nu contine alcool) intr-o cana cu apa calda. Se combina parul, se lasa sa stea 30 de minute, apoi se clateste.

5. Nu spala parul excesiv

Sub scalpul tau se afla glande de ulei minunate, iar locul de munca este sa faci sebum sau uleiuri naturale. Acesta nu este un ulei obisnuit. Este propriul tau balsam de casa (facut cu scalp).

Cand va pieptanati parul, sebumul aluneca in jos si va inveli usor parul. Mentine parul moale si neted, precum si ofera protectie impotriva soarelui si vantului.

Asadar, va rugam sa nu le spalati in scurgere. Reduceti-va la spalare doar de una sau de doua ori pe saptamana – acest lucru va va oferi parului sansa de a reumple acele uleiuri hranitoare.

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here