ECONOMIE. Guvernul Italiei ar putea să majoreze deficitul bugetar până la nivelul de 11,6%

0
185

 Guvernul Italiei intenţionează să majoreze deficitul bugetar până la nivelul de 11,6% din PIB, de la obiectivul actual, de 10,4%, afirmă un oficial guvernamental de la Roma citat de agenţia de presă Reuters.

Prima suplimentare bugetară ar putea fi aprobată luna viitoare

O suplimentare bugetară de 20 de miliarde de euro ar urma să fie aprobată în iulie, a precizat oficialul guvernamental, sub protecţia anonimatului.

La începutul anului, Guvernul Italiei avea o ţintă a deficitului bugetar de 2,2%, faţă de nivelul de 1,6%, înregistrat în 2019. Însă, în contextul estimărilor privind o scădere economică de cel puţin 9% din cauza crizei coronavirusului, ţinta deficitului a fost modificată.

Guvernul de la Roma este nevoit să aplice o serie de măsuri de protecţie socială şi de relansare a economiei.

Bilanţul epidemic a ajuns la 34.767 de morţi în Italia / În total, 240.578 de cazuri de coronavirus

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 34.767 de morţi în Italia, cu 23 de decese produse în ultimele 24 de ore, iar numărul total al persoanelor infectate a depăşit 240.000.

Serviciul italian de Protecţie Civilă a comunicat, marţi după-amiază, că bilanţul epidemic este de 34.767 de morţi, iar numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus raportate până acum a ajuns la 240.578.

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 142 de noi cazuri de coronavirus şi 23 de decese, potrivit Serviciului italian de Protecţie Civilă, citat de agenţia Adnkronos.

Numărul total al persoanelor vindecate a ajuns la 190.248. În momentul de faţă, în Italia sunt 15.563 de persoane care au coronavirus.

Protest al localnicilor dintr-un oraș din apropiere de Napoli după ce mai mulți migranți, majoritatea est-europeni, au fost diagnosticați cu COVID-19

Autoritățile italiene au trimis Armata pentru a restabili ordinea în orașul Mondragone din apropiere de Napoli, în sudul țării, după ce apariția unui focar de COVID-19 într-un complex de apartamente ocupat ilegal de sute de migranți est-europeni, majoritatea bulgari, a provocat confruntări între aceștia și localnici.

Autoritățile au anunțat joi că peste 40 de persoane care locuiau ilegal în clădirile din complex au fost testate pozitiv și au anunțat că întreaga localitate ar putea intra în carantină în cazul în care se dovedește că focarul este mai extins, informează site-ul agenției de presă Reuters.

Clădirile au fost izolate, pentru a evita răspândirea infecției, dar imagini publicate de televiziunea italiană de stat RAI au arătat un grup de rezidenți care au încălcat regulile privind izolarea și au pornit într-un marș prin localitate pentru a protesta față de ceea ce ei susțin că reprezintă o decizie discriminatorie și rasistă a autorităților.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here