SUCEAVA. Explozie la Mănăstirea Sihăstria Rarău / Mai multe persoane au fost rănite

0
178

Mai multe persoane au fost rănite, duminică după-amiază, după o explozie puternică produsă într-o încăpere a Mănăstirii Sihăstria Rarău din orașul Câmpulung Moldovenesc, în județul Suceava. Din fericire, explozia nu a fost urmată de incendiu.

În urma exploziei, din cauza suflului fierbinte și al unui geam spart, au fost rănite persoanele din zonă. Unele au suferit arsuri ușoare, altele zgârieturi și tăieturi de la bucățile de sticlă pulverizate.

Deflagrația s-a produs, cel mai probabil, în urma unor acumulări de gaze, în încăperea unei construcții anexe din Mănăstirea Sihăstria Rarău, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava.

La fața locului, pomiperii intervin cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, cu sprijinul a două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Suceava.

Cinci persoane rănite au fost evaluate medical, iar o femeie va fi transportată la spital. Ceilalți răniți refuză transportul la spital. La o primă evaluare, niciunul nu prezintă răni grave, care să le pună viețile în pericol.

După investigațiile medicale și acordarea primului ajutor medical, se vor face cercetări pentru identificarea cauzei probabile și a circumstanțelor în care s-a produs explozia.

Suflul exploziei a afectat o cameră tehnică și o bucătărie aflate în construcția anexa respectivă.

Explozie urmată de incendiu la Uzina Mecanică Cugir, în luna mai, soldată cu trei victime

O explozie urmată de incendiu s-a produs, în după-amiaza zilei de 22 mai, la Uzina Mecanică Cugir. Primele informații arătau că trei persoane au suferit arsuri.

Conform ISU Alba, Garda de Intervenție Sebeș a acționat pentru stingerea unui incediu la Uzina Mecanică Cugir.

„Este vorba de o explozie urmată de incendiu în urma căreia au rezultat 3 victime cu arsuri. Acțiunea este în dinamică” – a fost anunțul inițial al celor de la ISU Alba, scrie Mediafax.

Explozie urmată de incendiu la un transformator electric din Sectorul 2

Pompierii au intervenit, în dimineața zilei de 21 mai, pentru a stinge un incediu produs pe o suprafață de 100 de metri pătrați, în urma unei explozii a unui transformator electric, situat pe strada Ion Sahighian din Sectorul 2 al Capitalei.

Potrivit ISU București-Ilfov, nu au existat posibilități de extindere și nici persoane rănite. La fața locului au acționat patru autospeciae de stingere, echipe de descarcerare și SMURD.

Incendiul a fost generat de o explozie a unui transformator electric, amplasat într-o cameră tehnică.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here