MANGALIA. Un bărbat și-a pierdut viața încercând să ajute un grup aflat la un pas de înec

0
203

Patru copii și trei adulți au fost la un pas de a-și pierde viața din cauza valurilor și curenților puternici din Mangalia.  Un bărbat de 48 de ani, aflat în vacanță cu soția și cei doi copii, a murit în timp ce încerca să salveze grupul.

Bărbatul venise cu soţia şi cei doi copii pe o plajă din Mangalia. Când și-a dat seama că persoanele erau în pericol, a vrut să ajute, deși salvamarii erau deja în apa, în apropiere de cei aflaţi în pericol, potrivit Stirileprotv.ro

„Eu am trecut pe lângă el şi i-am zis ≪Du-te înapoi că mă duc eu după ei, după cei deacolo care trebuie să îi salvez≫. Dar el mi-a spus lasă domnule că eu ştiu să înot bine. Eu m-am dus şi i-am salvat pe aia şi i-am tras la mal, dar cu el nu ştiu ce s-a întâmplat. Practic a intrat şi el să îi salveze? A intrat şi el să îi salveze”, a declarat Marin Cornel, salvamar în Mangalia.

Deși i s-a recomandat să rămână la mal, bărbatul nu a ascultat și a fost dus de curenţii puternici. Salvamarii l-au scos din mare în stare critică și s-au încercat manevre de resuscitare, dar turistul a murit în scurtă vreme.

Chiar dacă scăldatul este strict interzis, mulţi turişti continuă să îşi pună viaţa în pericol.

Şase oameni şi-au pierdut viaţa pe litoral, de la începutul acestui sezon estival. Un alt bărbat este dat dispărut încă de aseară în zona plajei din Mamaia Nord.

Bogdan Ghimboasă – coordonator salvamar Eforie Nord: „Este steag roşu în eforie de la prima oră a dimineţii datorită curenţilor care se formează i-au turiştii şi îi trag în larg fără să îşi dea seama fără să fie valuri, curenţii circulă la baza nisipului”.

Ştefan Gigi – salvamar: „Sunt incostienți, ia copilul şi îi aruncă direct în geamandură! Ne înjură pe mal. Nu avem puţin respect! Uitaţi este steag roşu! Curenţii sunt puternici? Sunt foarte puternici! Toată zona asta sunt curenţi foarte puternici! Uitaţi în zona asta şi îi duce în dig. Acolo îi găseşti că se îneacă în mâl aici şi în colţul de la dig acolo îi găsim”.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here