Prognoza meteo de miercuri, 15 iulie 2020. Vremea va continua să se încălzească ușor

0
205

Prognoza meteo de miercuri, 15 iulie 2020, arată că vremea va continua să se încălzească ușor, iar local în sud va deveni chiar călduroasă după-amiaza.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza în zonele de munte, iar noaptea mai ales în vest, nord-vest și centru.

Meteorologii anunță că doar pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, posibil însoțite și de descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în cursul zilei, în Dobrogea, în sudul Banatului și în zonele montane înalte.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 32 de grade Celsius, cu valori mai ridicate în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între 8 și 19 grade Celsius.

Prognoza meteo în București, pe 15 iulie 2020

Și în Capitală, vremea se va menține frumoasă și va continua să se încălzească, informează stirimeteo.com.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul nopții, iar vântul va sufla în general slab.

Temperatura maximă va fi de 29-30 de grade Celsius, iar cea minimă de 16-17 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru intervalul 13-26 iulie 2020. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni, 13 iulie, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în toate zonele țării.

Astfel, în intervalul 13-26 iulie 2020 temperaturile maxime vor ajunge la 30 de grade Celsius. Meteorologii au precizat și zonele, dar și perioada în care va ploua.

Prognoza meteo la munte, pentru pentru intervalul 13-26 iulie

În prima săptămână media maximelor termice se va situa între 12 și 18 grade Celsius, iar a minimelor între 4 și 9 grade Celsius, iar în cea de a doua săptămână temperaturile maxime vor avea o medie cuprinsă între 16 și 21 de grade Celsius, iar minimele între 8 și 11 grade Celsius.

Vor fi posibile averse aproape în fiecare zi, dar mai ales la începutul intervalului, precum și între 16 și 21 iulie.

Florinela Georgescu (ANM), la Gândul LIVE: „De joi vom avea din nou peste 30 de grade Celsius / Mulți ne-am bucurat de această răcorire”

Florinela Georgescu, director în carul Administrației Naționale de Meteorologie, a declarat, luni, la Gândul LIVE, că temperaturile vor reveni la normal de joi, respectiv la 30 de grade Celsius, cel puțin în sudul țării. Acestea sunt temperaturile firești pentru această perioadă, spune specialistul.

„Eu cred că suntem mulți care ne-am bucurat de această răcorire, dar scăderea de temperatură este totuși impresionantă, pentru că am coborât totuși de la 32-33 de grade de ieri la 16-19 câte sunt azi. Pentru azi, ca fenomene, sunt doar intensificările de vânt din partea de est, sud-est,  în rest nu sunt fenomene impresionante. Temperaturile de mâine vor crește, vom avea temperaturi cu 2-3 grade mai mult în fiecare zi, astfel că pe la mijlocul săptămânii, de joi, din nou temperaturile maxime ajung să depășească 30 de grade, cel puțin în jumătatea de sud a teritoriului” a declarat, la Gândul Live, Florinela Georgescu, director meteorologie aplicată în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here