Alertă de coronavirus la uzina Dacia de la Mioveni. Mai mulți angajați, depistați pozitiv

0
135

Alertă de coronavirus și la uzina Dacia de la Mioveni. Anunțul că virusul a infectat mai mulți angajați a fost furnizat chiar de către companie. Se pare că ar fi vorba de 34 de cazuri, opt angajați care s-au vindecați, dar și doi care au murit în urma infectării.

„Din păcate, avem angajați confirmați pozitiv cu virusul COVID – 19 sau suspecți care se află în izolare. Aceștia au fost confirmați de către autoritățile medicale cu care suntem în permanentă legătură.

De la reluarea activității, în acord cu autoritățile sanitare și cu sindicatul, am aplicat măsuri de protecție stricte și am vegheat că acestea să fie respectate de către toți angajații. Activitățile pe platforma industrială continuă normal, fără a fi afectată fabricația.

Pentru protejarea sănătății angajaților noștri și pentru bună desfășurare a activității, aplicăm cu strictețe toate măsurile de prevenție necesare. În plus, adoptarea unui comportament responsabil atât la locul de muncă, precum și în timpul liber, ne va permite tuturor să menținem situația sub control”, se arată în comunicatul de presă citat.

Producția la Dacia a fost reluată în luna mai

Producţia de maşini în uzinele Dacia de la Mioveni, întreruptă în contextul epidemiei de COVID-19 în martie, a fost reluată la începutul lunii mai. După Paşti, s-a reluat activitatea în Uzina Mecanică şi Şasiuri. În fabrica Dacia lucrează peste 13.000 de oameni.

Compania a luat măsuri riguroase de protecție

Dacia a transmis în luna mai un comunicat de presă în care arată că, în acord cu partenerii sociali și din respect pentru protejarea și siguranța angajaților, toate măsurile sanitare de protecție în vigoare, în România, au fost implementate pentru a relua progresiv activitatea de fabricație derulată pe platforma industrială Dacia de la Mioveni.

Astfel, începând cu data de 21 aprilie, activitățile de producție ale celor două uzine au fost reluate pe bază de voluntariat:

– Uzina Mecanica și Șasiuri a fost pregătită să redemareze activitatea în echipă redusă de lucru

– Uzina Vehicule a reluat producția în departamentul Presaj, în 2 schimburi

Din data de 4 mai, au reînceput activitățile ambelor uzine.

Pe tot parcursul perioadei în care activitatea de producție a fost întreruptă au fost definite si aplicate măsuri pentru a proteja angajații în perspectiva revenirii acestora la lucru. Aceste măsuri care țin de igienizare și securitate au fost aplicate în mod riguros. Angajații au fost informați despre necesitatea respectării măsurilor luate pentru protejarea sănătății lor și a colegilor.

Încă de la debutul crizei pandemice, generată de noul virus COVID -19, Groupe Renault România s-a asigurat să ia măsuri adaptate de protecție pentru ansamblul angajaților din toate sediile unde își desfășoară activitatea.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here