Virgil Musta: Secția ATI de la „Victor Babeș” din Timișoara este neîncăpătoare din cauza înmulțirii cazurilor de coronavirus

0
372

Medicul Virgil Musta de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara anunță că în unitatea medicală secția ATI este plină, dn cauza creșteri cazurilor de COVID.

„Fiecare este liber să facă ce vrea cu viața și sănătatea lui, până în punctul în care pui în pericol sănătatea celorlalți. Este în primul rând vorba despre respectul pentru ceilalți, care ar trebui să primeze, indiferent de măsurile impuse sau nu de autorități.

Deși sunt convins că marea majoritate a populației a înțeles corect situația, este responsabilă și respectă regulile, există și destui care nu o fac sau nu o mai fac, iar asta riscă acum să creeze probleme majore tuturor: creșterea numărului de infectări, umplerea spitalelor și mai ales a secțiilor de ATI”, a transmis, vineri, medicul Virgil Musta, citat de Mediafax.

Virgil Musta: „Va trebui să reconfigurăm din nou circuitele și organizarea”

Medicul de la Timișoara a mai spus că toate circuitele din spital trebuie reconfigurate, ceea ce ar presupune mutarea pacienților non-covid în alte spitale.

„În acele condiții (în starea de urgență – n.r.), am avut o capacitate de 240 paturi pe sectie și 12 paturi pe terapie intensivă. Ulterior, după ce numărul pacienților covid a început să scadă în zona noastră, am refăcut circuitele și organizarea în aceste cinci clinici și le-am repus la dispoziția bolnavilor non-covid, care aveau (și au) nevoie urgentă de îngrijire și spitalizare (atat pe sectie, cât si pe ATI) în specialitățile pe care le asiguram, astfel că am păstrat doar în cadrul Clinicilor de Boli Infecțioase o zonă dedicată numai pacienților covid, care totaliza 50 paturi și 5 paturi pe terapie intensivă.

Virgil Musta: „Suntem nevoiți din nou să transferăm către alte spitale pacienții internați cu alte afecțiuni”

Așa se explică faptul că acum, această zonă dedicată covid a devenit neîncăpătoare, atât pe secție, cât și pe ATI și va trebui să reconfigurăm din nou circuitele și organizarea și să extindem din nou paturile de pe secții și de pe ATI dedicate numai covid, fiind nevoiți din nou să transferăm către alte spitale pacienții internați cu alte afecțiuni. Nu ne-am dori acest lucru, pentru că au de suferit în primul rând acești pacienții”, a mai transmis medicul de la Timișoara.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here