La Constanța, activistul Andrei Chivu a ajuns la concluzia conform căreia „aș merge pe mâna profesorului Vergil Chițac în aceste alegeri locale…”

0
1423
Alegerile locale bat la ușă, iar orașul port de la Marea Neagră-„eternul” Tomis-actuala Constanța-are din păcate foarte puțini oameni implicați în societate care ar putea exprima o opinie despre situația actuală. Un motiv temeinic, pe deplin responsabil și argumentat, în condițiile în care, majoritatea publicațiilor și a ziarelor se știu deja că sunt nășite de politicieni „de la vârf”.
Dintre puținii activiști ai orașului Constanța, domnul arhitect Andrei Chivu a exprimat recent un punct vedere despre alegerile locale, punct de vedere dezbătut deja zilele trecute pe unul din pricipalele grupuri locale de știri.
Reiterăm mai jos, ad litteram, opinia arhitectului activist ONG-ist:

„Părerea mea este că trebuie să mergem pe mâna profesorului Chițac în această campanie…
 
Urmăresc scena politică a Constanței de cinci ani cu mare atenție. Am interacționat cu majoritatea candidaților nu doar la nivel empatic, ci mai ales la nivel teoretic provocându-i la discuție pe teme de administrare a teritoriului, acolo unde profesia mea mă ajută să identific problemele și posibilele lor rezolvări pentru oraș.
 
Despre Decebal Făgădău, nu cred că mai este mare lucru de spus.Fără să jignesc, domnia sa este asemenea unui cancer pentru orașul port plin de bube, plin de blocuri gri, parcuri lipsă, clădiri istorice ruină, ce asfaltează el este doar un tratament disperat cu citostatice pentru orașul cangrenos.
 
Stelian Ion a făcut treaba bună în parlament, dar adminstrativ are zero experiență și cred că și zero înclinație, nu cred că este în stare nici să organizeze trei muncitori să schimbe o chiuvetă și un șifonier la el acasă, are o echipă foarte slabă, oameni de rând care strâng semnături pe stradă, nu are profesioniști de anvergură în cerc, i-a dat pe toți afară sau i-a ținut la distanță să nu-i afecteze ego-ul lui plăpând probabil. Are un cerc de aserviți, nu a știut să profite atunci când domnul Vergil Chițac era căzut în sondaje și el pe val.De asemenea,a pierdut capital alianța lor penibilă „a dreptei” alături de un țărănist care miroase rău a naftalină politică și un pmp-ist care a stat slugă la poarta PSD-ului ultimii ani.
 
Domnul Vergil Chițac are experiență administrativă, a condus de pe cea mai înaltă funcție academia, spiritul militar poate nu l-a pătruns prea tare, dar l-a inspirat cu siguranță, avea în cercul dânsului prezentat acum patru ani cadre universitare și antreprenori de anvergură, ceea ce are nevoie orașul, înțelepciune și capacitate administrativă. Pentru ce este Constanța acum, domn profesor Vergil Chițac este o „super ofertă”… Din păcate suntem prea fraieri să ne dăm seama, chiar și eu m-am aprins cam tare de câteva ori, are ceva în comun cu Klaus Johannis, nu-i place bâlciul și astfel imaginea lui este ușor de turtit de către unii adversari politici… Ca și în cazul lui Johannis, Chițac are nevoie de un sprijin important din partea societății civile, o mobilizare mai mare la vot cel puțin.
 
Despre relația dânsului cu GSP-ul, eu chiar sper că este „omul lui Comănescu”, deorece într-o companie așa mare cum este GSP sunt cu siguranță mulți super manageri care știu ce înseamnă să organizeze echipe de specialiști pentru proiecte complicate. Deci în plan managerial cercul Chițac are multe de învățat de la experiența GSP, nu are nevoie așa o mare companie de contracte publice, ei nu adună gunoi, ei lucrează cu cele mai sofisticate sisteme tehnologice probabil în industria lor petrolieră și a gazelor, bugetele publice sunt mărunțiș pentru ei. Cine crede că GSP aspiră la contracte publice, este cel puțin naiv.
 
Intrăm în linie dreaptă și sper ca lucrurile să se limpezească în perspectiva alegerilor locale...”
Reamintesc faptul că actualul candidat din partea PNL acum doi ani -domnul profesor universitar Vergil Chițac, care s-a situat la numai 7% în spatele candidatului PSD,-este acum senator independent.
Emblematică și de bun simț a fost declarația domniei sale de acum patru luni de zile oferită ziarului România Liberă: „M-au întrebat mulți dacă voi candida. Este prea devreme acum să mă pronunț, sunt multe variabile. O decizie privind candidatura trebuie să aibă în vedere un singur lucru: să faci ceva ca orașul să meargă înainte și oamenii să trăiască mai bine, să iasă din poticneala aceasta. Lucrul acesta nu poate fi făcut decât dacă există un suport popular. Dacă va fi să fie decizia aceasta – nu sunt sigur –, va trebui să măsurăm, științific, sociologic, favorabilitatea și puterea noastră de a ne implica în sens politic”, a declarat atunci Vergil Chițac.
Cu o carieră academică de peste 30 de ani, Amiralul (r) Vergil Chițac în vârstă de 57 de ani este candidatul din partea PNL la Primăria Constanței. Profesor universitar, Vergil Chițac a format generații de studenți la Academia Navală din Constanța pe care a condus-o timp de șase ani ca Rector, perioadă în care a administrat un patrimoniu de 100 de milioane de euro. Acum patru ani, a fost trecut în rezervă cu gradul de Contraamiral de Flotilă cu o stea pentru a putea candida la Primărie. Înainte de 2016 nu a făcut niciodată politică, când a devenit președintele filialei din Constanța a Partidului Național Liberal. La alegerile locale din același an a obținut cel mai mare scor din istoria PNL în Constanța, 34,54%. Tot în 2016, a fost ales Senator de Constanța și ulterior a fost desemnat Șef al Delegației române la Adunarea Parlamentară NATO. În Parlament, a avut intervenții la adoptarea sau modificarea unor legi importante pentru constănțeni și nu numai: Legea privind exercitarea profesiei de psiholog, Legea privind organizarea și funcționarea porturilor, Legea turismului, Legea de organizare și funcționare a MApN și Legea de atribuire a contractelor de achiziții militare. Din 2017, ca președintele al Asociației Civice „Constanța Altfel” a organizat alături de echipa Asociației evenimente sociale și culturale în Constanța, a atacat în instanță proiecte imobiliare și PUZ-uri abuzive în urma sesizărilor primite de la constănțeni.
Sursa foto: Arhitect Chivu Andrei
Sursa redactare: Prof.Dr.Daniel Mihai
Redacția platformei media Criteriul Național și colectivul ziarului Nationalul.ro salută și susțin punctul de vedere al domnului arhitect Chivu Andrei
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here