Zeci de persoane fără măști de protecție, în înghesuială pentru a primi binecuvântarea de la noul arhiepiscop al Sucevei / Prefectul, prezent la întâmpinarea lui ÎPS Calinic Botoșăneanul – VIDEO

0
419

Noul arhiepiscop al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic Botoșăneanul, a ajuns sâmbătă la Mănăstirea „Sfântul Ioan” din Suceava, unde a fost întâmpinat de zeci de credincioși, printre care și prefectul județului Alexandru Moldovan.

Majoritatea credincioșilor prezenți nu purtau mască chiar în ziua în care a fost raportat cel mai mare număr de infectări la un interval de 24 de ore – 1.284 de noi îmbolnăviri.

În cursul acestei săptămîni, Sfântul Sinod l-a ales pe ÎPS Calinic Botoșăneanul în funcția de arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților după ce ÎPS Pimen a murit din cauza infectării cu SARS-CoV-2.

În imaginile video se poate observa că ierarhii au fost întâmpinaţi de zeci de preoţi, monahi, stareţi, credincioşi, iar unii mireni au fost îmbrăcați în costume tradiționale românești.

Unul dintre cei care i-a întâmpinat pe aceștia este PS Damaschin Dorneanul, episcop-vicar ar Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Zeci de persoane fără măști de protecție, în înghesuială chiar sub ochii prefectului de la Suceava

Majoritatea persoanelor la evenimentul de întâmpinare a noul arhiepiscop nu au purtat măști de protecție și nu au respectat nici distanțarea fizică de siguranță de cel puțin 1,5 metri.

Dimpotrivă, credincioșii prezenți s-au îngrămădit să primească binecuvântarea ierarhilor, în timp de autoritățilelocale prezente la eveniment nu au reacționat.

La eveniment au participat și preşedintele Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Flutur, primarul Sucevei Ion Lungu şi prefectul Alexandru Moldovan, care ar fi trebuit să se asigure că toate măsurile impuse de autorități sunt respectate.

Jandarmeria nu a fost informată despre eveniment, deși prefectul a fost prezent

„N-am ştiut eveniment şi n-am avut efective la faţa locului”, a declarat șeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, Marian Lungu, pentru adevarul.ro.

Însă Jandarmeria este una dintre instituţiile aflate în coordonarea Prefecturii Suceava. Din această cauză ne întrebăm de ce prefectul prezent la eveniment nu a informat această instituție.

Întâmpinarea Preasfințitului Calinic la Suceava.

Publicată de Nedea Gheorghe pe Sâmbătă, 25 iulie 2020

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here