GÂNDUL LIVE. Cosmin Andreica, liderul Europol, despre cazul polițiștului bolnav de coronavirus, „uitat” acasă cu familia: „În disperarea de cauză a apelat la organizația noastră, deși nu aveam multe pârghii”

0
210

Cosmin Andreica, liderul Europol, a dezbătut, la GÂNDUL LIVE, cazul șocant al polițistului și familiei sale din București, cu toții bolnavi de Covid-19, care au fost pur și simplu „uitați” acasă de autorități. Ambulanța a venit la ei după două zile și în urma mediatizării situație pe site-ul EUROPOL!

„Vorbim despre o veritabilă dramă, pentru că atât polițistul, cât și familia lui, vorbim de un copil de 2 ani și unul de 2 luni, toți au avut simptomatologie Covid-19. El a insistat să fie evaluat, cei de la DSP i-au zis să aștepte. Acea ambulanță a venit miercuri, când i-a transportat la Victor Babeș, când s-a confirmat existența simptomelor, dar pentru că nu mai aveau locuri, familia a fost pusă să semneze că va primi tratament la domiciliu.

„Și micuții au avut nevoie de mască de oxigen”

Din păcate starea de sănătate s-a agravat miercuri spre joi, exista insuficiență respiratorie gravă. În disperare de cauză a apelat la organizația noastră, cu toate că nu aveam foarte multe pârghii. Toată lumea s-a acoperit de procedură, că e un flux de pacienți foarte mare. Dar după ce am mediatizat acest caz, la câteva ore șefa DSP București a trimis o ambulanță, care i-a dus la Matei Balș, unde imediat i-a intubat, chiar și cei micuți au avut nevoie de mască de oxigen.

Probabil că lipsa de reacție la momentul respectiv, au trecut 6 zile de când ei au fost confirmați, lipsa de tratament probabil că a dus la această agravare a stării lor de sănătate. Ei nu au beneficiat de tratament și simptomele au avansat și s-a ajuns la asemenea situații.

Din datele noastre, MAI nu au astfel de secții dedicate bolnavilor cu Covid”, a declarat Cosmin Andreica la GÂNDUL LIVE.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here