Un pacient infectat cu Covid-19 a bruscat o asistentă a Spitalului din Lugoj, pentru că nu era lăsat să plece acasă

0
136

Medicii de la Spitalul Municipal din Lugoj au trăit moment de panică, recent, atunci când un pacient recalcitrant, în vârstă de 70 de ani, diagnosticat cu Covid-19, a vrut să plece acasă.

Bărbatul a vrut să sară pe geamul salonului în care era internat, pentru că nu mai voia să stea în spital. Mai mult, a bruscat o asistentă și s-a comportat urât cu personalul medical.

Pacientul, diagnosticat și cu diabet, a dezvoltat simptome severe de Covid-19, care i-au determinat pe doctori să îl transfere în secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

„A spus că dacă nu îl lăsăm să plece, pleacă pe geam. Dar, de fapt, geamul era la etaj. El nu voia să sară pe geam, să se sinucidă. Voia doar să plece. De la început a fost așa. Și când a fost internat săptămâna trecută în Secția de Boli Infecțioase tot așa a fost. Recalcitrant și el… și soția. Au spus că ne dau în judecată, că ei nu au coronavirus. Că nu e corect. Probabil că ei cred în virus, dar nu și în boală. S-a depreciat respirator, ieri a fost pus pe ventilație asistată non-invazivă. Mereu a reacționat neadecvat, și-a smuls catetere, a comentat că de ce nu i se dă să mănânce, dar el avea glicemia mare pentru că e și diabetic. Azi dimineață a sărit la o asistentă. Nu este normal. În primul rând nu este normal să sari la o femeie, și mai ales la un cadru medical de sex feminin care îți vrea binele”, a explicat managerul Spitalului Municipal din Lugoj, Erwin Floroni, pentru expressdebanat.ro.

La fața locului au ajuns și autoritățile, iar în cele din urmă bărbatul a fost externat la cerere.

O femeie de 33 de ani, însărcinată în 6 luni, a murit la Spitalul din Alba Iulia din cauza Covid-19. Fusese transferată, în stare gravă, de la Târgu Mureș

O tânără de 33 de ani din satul Tătârlaua, comuna Cetatea de Baltă, județul Alba, însărcinată în 25 de săptămâni și confirmată cu noul coronavirus, a murit vineri după-amiaza în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia.

Potrivit unor surse medicale, citate de ziarulunirea.ro, femeia era confirmată pozitiv cu noul coronavirus și se afla internată de trei săptămâni.

România a depășit 60.000 de cazuri de Covid-19! Sunt 1.350 de noi cazuri de infectare și 43 de decese, în ultimele 24 de ore

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, sâmbătă, că în România au fost confirmate 60.623 de cazuri de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, fiind înregistrate 1.350 de noi cazuri (acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv) și 43 de decese, în ultimele 24 de ore, din 21.444 de teste efectuate.

România a depășit, astfel, pragul de 60.000 de cazuri de COVID-19. Alți 29.872 de pacienți au fost declarați vindecați și 6.204 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here