DSP Timiș reacționează la acuzațiile actorului din Timișoara: „Nu am efectuat nici o eroare de activitate în domeniul profesional”

0
112

Reprezentații Direcției de Sănătate Publică Timiș au reacționat sâmbătă, 15 august, în urma acuzațiilor făcute de un actor de la Teatrul Național din Timișoara precizând că instituția nu a efectuat „nicio eroare de activitate”.

Raul Bastean, un actor de la Teatrul Național Timișoara, a lansat acuzații grave la adresa Direcției de Sănătate Publică Timiș. Tânărul a fost diagnosticat cu noul COVID-19 pe 5 august, iar celelalte familii care au intrat în contact cu el au fost testate, iar rezultatul a fost negativ: „Dar, cireaşa de pe tort a venit azi când, una dintre familiile de contact (care s-a considerat că NU trebuie testată şi NU a fost testată) a fost anunțată la primărie că figurând pe lista celor POZITIVI!”

În replică, reprezentanții DSP Timiș anunțaseră că vor verifica veridicitatea acuzațiilor. „Verificăm ce s-a întâmplat și când vom afla toate detaliile, vă vom transmite punctul de vedere”, a declarat Cornelia Bubatu, purtător de cuvânt al DSP Timiș.

DSP reacționează la acuzațiile actorului

Ulterior, reprezentanții instituției au revenit cu un nou comunicat în care au precizat că nu a fost „nicio eroare de activitate”, potrivit news.ro.

„Având în vedere informaţiile apărute în mass media referitoare la o serie de neconformităţi legate de evidenţa persoanelor şi a rezultatelor testării acestora pentru SARS-CoV-2, atribuite instituţiei noastre de către o persoană depistată pozitiv, precizăm faptul că DSPJ Timiş nu a efectuat nici o eroare de activitate în domeniul profesional, legată de acest caz. Menţionăm faptul că toţi contacţii apropiaţi, identificaţi în urma anchetei epidemiologice se află în carantină la domiciliu”, a transmis DSP Timiș.

„Zilnic trăim într-un stres oribil de mare şi o teroare care nu mai trece”

Actorul a mai povestit că din data de 5 august „zilnic trăim într-un stres oribil de mare şi o teroare care nu mai trece. Zilnic certuri telefonice cu DSP, greşeli flagrante (CNP-uri greşite sau incomplete, nume greşite – Băştian Sergiu Paul de ex, apariția şi dispariția din sistem, anchetă întârziată, date false, ambulanțe care nu mai vin sau ajung în miez de noapte şi nici măcar nu te consultă ci te pune să semnezi 3 hârtii şi pleacă ş.a.m.d.)”.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here