Cum să ai un istoric de credit care să îți garanteze aprobarea unui împrumut

0
100

Românii care, la un moment dat au nevoie de credite rapide ori de credite imobiliare, pentru a-și cumpăra o proprietate personală trebuie să știe încă de la început ce trebuie să facă pentru a avea un istoric de credit care să le garanteze aprobarea unui împrumut.

Există câteva condiții extrem de importante, la care băncile sunt atente înainte de a-și da aprobarea finală.

Care sunt termenii și condițiile esențiale, pe care consumatorii trebuie să le știe?

Răspunsul, în rândurile de mai jos!

De ce este important să ai un istoric bun la bancă?

Pentru început, românii trebuie să aibă în vedere faptul că pot obține credite bancare doar atunci când sunt considerați a fi buni platnici de către intituțiile financiare. Mai exact, dacă au mai avut în trecut credite, ei trebuie să-și fi respectat întru totul planurile de rambursare și să nu fi înregistrat întârzieri. Mai mult, cei care au rambursat produsele bancare anticipat au și mai multe șanse ca băncile să le acorde din nou un împrumut, pentru că prezintă suficientă încredere în acest sens.

Ce se întâmplă dacă nu plătești ratele la timp sau nu le achiți deloc?

Creditele bancare trebuie tratate cu foarte multă seriozitate. Consumatorii trebuie să fie atenți la datele scadente și să nu întârzie rambursarea, pentru că altfel riscă să ajungă pe lista “neagră” de la Biroul de Credite. Este vorba despre o societate privată, la care participă toate instituțiile din sistemul bancar și care are rolul de a furniza informații negative ori pozitive instituțiilor bancare/nebancare legate de istoricul financiar al românilor. De exemplu, cei care întârzie rambursare creditelor ori nu le mai plătesc deloc sunt înregistați la Biroul de Credite ca rău platnici. Ulterior, când oamenii merg la bancă pentru a solicita un alt împrumut, ei vor întâmpina probleme și, cel mai probabil nu vor primi un răspuns pozitiv referitor la creditele de care au nevoie.

Ce tipuri de credite iti pot influența istoricul de credit?

Un alt element esențial, despre care trebuie să știe românii este că, în general, creditele bancare sunt cele care le pot afecta istoricul de credit. Pe lângă acestea, Biroul de Credite ia în considerare și împrumuturile nebancare obținute de la IFN-uri pentru achitarea a diverse cheltuieli in perioada Covid 19. Așadar, consumatorii trebuie să fie atenți în ambele situații, pentru că altfel riscă să ajungă pe mâna recuperatorilor de creanțe sau în situația de li se pune poprire pe conturi ori mai rău, ca bunurile lor să fie scoase la licitație.

Cum să ai un comportament de creditare exemplar?

Recomandat este ca persoanele care accesează diverse tipuri de credite să aibă în permanență o viziune clară asupra veniturilor pe care le încasează și să își gestioneze banii cu multă chibzuință. Mai mult, ei trebuie să respecte atent datele scadente de rambursare și, dacă este posibil, chiar să încerce să returneze creditele anticipat. Făcând acest lucru, românii pot inclusiv să diminueze din costurile aferente împrumuturilor, pentru că dobânzile se calculează doar până în ziua în care își sting datoriile.

Creditare responsabilă – ce este și de ce este importantă?

În contextul pandemiei de Coronavirus, care a afectat întreaga lume, atât băncile, cât și IFN-urile acționează mult mai responsabil și sunt mai atente în privința selectării clienților cărora le acordă credite. Românii trebuie să fie și ei prudenți și să nu acceseze împrumuturi decât dacă este absolut necesar să facă asta. Înainte de a semna contractele de credit, ei trebuie să se informeze cât mai bine despre ce este creditarea responsabilă.

Acționând prudent, fiind mereu la curent cu termenii și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească și cântărindu-și foarte bine deciziile financiare, oamenii își pot asigura un istoric financiar pozitiv. Ulterior, atunci când vor merge la bancă nu vor întâmpina probleme când vine vorba despre accesarea unui credit!

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here