Câte școli din București rămân închise? Elevii vor face cursurile în online

0
175

18 școli din București vor fi închise luni, iar elevii vor începe cursurile în online, conform scenariului roșu. Decizia a fost luată, joi, de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, în urma unei ședințe care a avut loc la Prefectura Capitalei, informează Digi 24.

Potrivit informațiilor oficiale, la cele 18 unități de învățământ au înregistrat cel puțin 3 cazuri de coronavirus, astfel că, cel puțin în primele două săptămâni, toți elevii vor învăța de acasă.

Astfel, 608 școli din București se vor deschide conform scenariului galben, o parte din elevi mergând la școală, iar cealaltă parte învățând online, în așa-numitul sistem hibrid.

Capitala, împărtițită inițial între scenariile galben și verde

Școlile din sectoarele 1, 2 și 6 din București intră în scenariul galben, iar restul în scenariul verde, potrivit hărții publicate de Ministerul Sănătății, după centralizarea datelor de la direcțiile de sănătate publică din toată țara.

Astfel, pentru începerea școlii potrivit scenariului verde cu toți copiii fizic la școală, sunt încadrate sectoarele 3, 4 și 5. Pentru începerea școlii potrivit scenariului galben cu învățământul hibrid pentru elevii de gimnaziu și de liceu, sunt încadrate sectoarele 1, 2 și 6.

Scenariul verde

Acest scenariu este varianta cea mai optimistă, cea în care mai puţin de o persoană la mia de locuitori este depistată cu COVID-19, în ultimele 14 zile.

Scenariul galben

Scenariul galben, cel privind un risc mediu, presupune între 1 şi 3 persoane detectate pozitiv cu noul coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.În acest caz, prioritate să meargă la şcoală vor avea preşcolarii, elevii din clasele 0-4, dar şi elevii din anii terminali.Restul claselor vor face ore online, însă vor merge şi la şcoală, prin rotaţie.

Scenariul roşu

Scenariul roşu, considerat de avarie, înseamnă că într-o localitate sunt mai mult de 3 persoane depistate pozitiv la mia de locuitori în ultimele 14 zile.În acest caz, şcoala se închide de tot, iar orele se vor face online.Scenariile se vor actualiza permanent, în funcţie de situaţia epidemiologică locală. Pentru fiecare judeţ, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea şcolii şi a Inspectoratului Şcolar, va decide dacă elevii vor merge la şcoală sau vor învăţa online.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here