Procesoare Xeon – Pentru ce sunt Folosite?

0
61
intel xeon procesor

Destul de des, atunci când alegi un server sau o stație de lucru cu un singur procesor, îți pui întrebarea ce fel de procesor să utilizezi – procesoare Xeon sau Core ix obișnuite? Având în vedere că aceste procesoare se bazează pe aceleași nuclee, alegerea revine adesea pe procesoarele desktop, care de obicei au un cost mai mic cu performanțe similare. De ce, atunci, procesoare Xeon?

Specificații

Dacă te uiți la modelul mai tânăr al procesorului Xeon din gama actuală de modele – Xeon E3-1220 V3, adversarul său va fi procesorul Core i5-4440. Ambele procesoare sunt fabricate pe nucleul Haswell, au aceeași viteză de bază și prețuri similare.

Grafică încorporată

La prima vedere, Core i5 are un avantaj, cu toate acestea toate plăcile de bază ale serverelor au o placă grafică integrată care nu necesită un cip grafic în procesor, iar stațiile de lucru nu folosesc de obicei grafică integrată datorită performanței sale relativ slabe. Viteza mare și cantitățile mari de memorie RAM cresc probabilitatea de erori de software.

De obicei, astfel de erori sunt invizibile, dar, în ciuda acestui fapt, pot duce la modificări ale datelor sau la blocarea sistemului. Dacă astfel de erori nu sunt teribile pentru computerele desktop din cauza apariției rare a acestora, atunci pe serverele care funcționează non-stop timp de câțiva ani, acestea sunt inacceptabile. Pentru a le corecta, se utilizează tehnologia ECC (cod de corectare a erorilor), a cărei eficiență este de 99.988%.

Consum redus de energie și răcire eficientă

Puterea de căldură estimată (TDP), reprezintă practic, consumul de energie al procesorului la sarcină maximă. Procesorul Xeon tinde să aibă un pachet termic mai mic și algoritmi mai inteligenți de economisire a energiei, care în cele din urmă se traduc în facturi mai mici la energie electrică și răcire mai eficientă. Esti interesat de cat costa astfel de procesoare? Descopera oferta Server Config de produse refurbished si vezi intel xeon pret.

Memorie Cache

Memoria cache este un fel de strat între procesor și RAM, care are o viteză foarte mare. Cu cât dimensiunea cache-ului este mai mare, cu atât procesorul funcționează mai rapid, deoarece chiar și memoria RAM foarte rapidă este semnificativ mai lentă decât memoria cache. De obicei, procesoarele Xeon au o dimensiune cache mai mare și, prin urmare, sunt preferate pentru aplicațiile cu resurse mari.

Frecvență în modul TurboBoost

Totul este simplu aici – cu cât frecvența este mai mare, cu atât procesorul funcționează mai repede, toate celelalte lucruri fiind egale. Frecvența de bază, adică frecvența la care procesoarele funcționează la sarcină maximă, este aceeași, dar în modul Turbo Boost, adică atunci când lucrezi cu aplicații care nu sunt proiectate pentru procesoare multi-core, procesorul Xeon este mai rapid.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here